Se lejligheden, hvor designerne fik frie tøjler
Tør du overlade dit hjem til to designere og give dem frie tøjler til at indrette? Det gjorde Jeppe og Cathrine ...
Parret Jeppe Debois Baandrup og Cathrine Lindvig droppede ønsket om en standardlejlighed med dertil matchende møbler og valgte i stedet for at bruge budgettet på designerduoen Jonas Westberg og Mads Jacobi. Det modige par overlod nøglen til deres
helt nybyggede lejlighed til designerne, og resultatet er et legende univers, spækket med wauw-effekter.
„Vi stræber nok lidt efter at udtrykke vores identitet gennem vores bolig frem for bil eller tøj. Nybyggeri er uden sjæl, så det var vigtigt for os at sætte vores eget præg. Vi har prøvet at forholde os til, hvem vi er, hvad vi har brug for, og hvordan vi gerne vil leve,“ siger Jeppe.
Parret gjorde sig mange tanker om, hvordan indretningen skulle være, og regel nummer et var, at lejligheden skulle være ét stort rum, hvor funktionerne flød sammen. Døre var altså et no-go. Badeværelset var som det eneste rum fredet i denellers tomme kasse på 120 kvadrameter, og så var det ellers op til designerne at skabe rum og funktioner blot ved hjælp af møbler. Selv de vildeste ideer i skitsebogen blev godkendt af parret, der elsker deres unika-løsninger som den diamantformede væg i genbrugstræ, det installationsagtige reolsystem og spisebordet med ben udskåret ved hjælp af en motorsav.
I de fleste familier fungerer spisebordet som husalter, og her er det et særligt af slagsen designet af Jonas Westberg og Mads Jacobi. Den tynde, autolakerede bordplade er en funky kontrast til de rå og bastante bordben i massivt fyrretræ, som er udskåret med motorsav.
Læs mere og se flere billeder fra den unikke bolig på de næste sider.

Stævnen er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter og ligger som et arkitektonisk hvidt skib helt ude ved grænsen til Amager Fælled med udsigt til Øresund.

Kunst har en særlig betydning for parret og er en naturlig del af indretningen. Litografiet er fra David Shrigley, mens lampen er designet af Verner Panton.

Den brune sofa stammer fra en nu lukket designbutik. Reolen vandrer fra rum til rum og skaber sammenhæng mellem lejlighedens forskellige funktioner fra stuen til kontor. Ikke to rum i reolen i malet mdf er indrettet ens, og på den måde bliver reolen næsten en kunstinstallation i sig selv. Enkelte steder er der blevet monteret plexiglas og lys. Maleriet ‘Skydeskive’ er af Poul Gernes, lænestolen ‘Slow Chair’ fra Paustian.

Spisebordet er placeret foran lejlighedens brede glasparti, så der er frit udsyn til Ørestadens spændende arkitektur. Til det unikke bord har parret tilsat Eames-stole og ‘Glo-Ball’-lampen fra Flos. På væggen hænger en akryl-tegning, som Jeppe fik på sin 30-års fødselsdag af kunstneren Jesper Christiansen. Gyngen er et populært indslag, og her tager Bob ofte en middagslur.

Den lille siddeplads for enden af køkkenskænken indbyder til en pause i hverdagen. Vinkelkøkkenet er afsluttet med en emfangvæg med indbyggede spots og specialfremstillet emhætte fra Heiberg.

Stuen byder på kunstværker som et oversavet jagtgevær i pose af Jens Haaning, et blybillede af Günther Förg og en dartskive af Eamon O’Kane.

Ved siden af sofaen står gulvlampen ‘Caravaggio’ fra Lightyears. I baggrunden ses indgangen til familiens specielle børneværelse.

Forældresoveværelset er adskilt fra entreen med en skabsvæg med åbne hylder og bøjlestænger.

Forældresoveværelset er placeret på bagsiden af skabsvæggen, som adskiller rummet fra entreen. Når der er brug for hyggebelysning, tændes sengelampen fra Paustian. Sengetæppet er en vævet dug hjembragt fra Damaskus i Syrien.

Skabet i råt og ubehandlet krydsfiner er en genial rumdeler og har masser af plads til at opbevare familiens sager - både i entreen og på den anden side i soveværelset, hvor det fungerer som klædeskab. Der er blevet brugt blå bejdse på enkelte plader og endegavl for at tilføre rummet farve.

Skrivebordet har fået en topplade i hvid akryl, som skaber lysrefleksioner i sin blanke overflade. Eames-stolen fås hos Paustian. Parret har lagt gråt linoleumsgulv i hele lejligheden for at understrege fornemmelsen af ét stort rum.
