Selvsalg af bolig: Kom godt igennem processen

Nogle gange må man lukke en dør for at åbne en ny. Det kan betyde et farvel til den gamle bolig, så man kan søge nye græsgange og nye boligdrømme. En advokat kan hjælpe dig godt igennem opgaverne omkring et selvsalg.

© depositphotos.com

Selvsalg af bolig er ikke nogen nem proces, men den kan gøres en hel del nemmere med hjælp fra en advokat. Når man går uden om ejendomsmægleren, kan man komme igennem salget en del billigere. Til gengæld er det så meget desto vigtigere, at man har styr på diverse opgaver og dokumenter.

Med en advokat er du ikke alene om selvsalget

Det kan godt være, at det hedder “selvsalg”, men det behøver altså ikke at betyde, at du skal gøre det helt alene. Du kan blive sat i forbindelse med en god advokat igennem AVOUE.dk, som samarbejder med advokatfirmaer i hele Danmark. Så er I to til at udarbejde dokumenter og forhandle, og du har altid den fornødne rådgivning lige ved hånden.

Du kan spare en del ved selv at sælge boligen, såfremt du formår at udføre de mange opgaver succesfuldt og kompetent - og ja, det bliver altså en del nemmere med advokathjælp. Faktisk kan det blive endnu billigere igennem AVOUE, fordi advokatrådgivningen foregår digitalt. Firmaet har altså valgt at spare fysiske møder og dyre adresser væk, og det betyder en bedre pris for dig.

Dét kan du spare med et selvsalg

Køb/salg af bolig kan hurtigt blive en kostelig affære. Vælger du en traditionel ejendomsmægler, skal du betale for vedkommendes service, eksempelvis fremvisninger, og du skal også betale et fast beløb, når boligen er solgt.

Disse udgifter kan du undgå ved at vælge selv at sælge ejendommen. Til gengæld har du så selv ansvaret for salget, og du skal udføre en række opgaver - lige fra fremvisning til prissætning og forhandling. Du skal også selv udarbejde de nødvendige juridiske dokumenter.

Det er netop denne slags opgaver, en advokat kan være behjælpelig med. Han eller hun har den rette faglige og juridiske viden, der skal til for at få succes med salget, og hjælpe dig godt gennem processen. Derfor vil en advokat som oftest være en rigtig god investering i forbindelse med et selvsalg.

Ny bolig, nye drømme

Det kan være svært at forlade en bolig og gå igennem alle de medfølgende forandringer. Ikke desto mindre kan det nogle gange være en stor forandring, der skal til, for at livet bliver, som man drømmer om. Derfor er et boligsalg som regel fyldt med lige dele frygt og forventningens glæde.

Det er kun helt naturligt, og det eneste, du kan gøre, er, at give dig selv de bedste betingelser for at komme så godt igennem forandringerne som muligt. Og her kan det altså være en stor hjælp at have en advokat med på råd.

Det vil ofte betyde, at man kan sove bedre om natten, og at bekymringerne reduceres betydeligt. Derudover betyder det selvfølgelig også, at du har bedre chancer for at lykkes med et godt salg af boligen.