7 ting, du nemt kan gøre for at skrue op for hyggen i sommerhuset

Trænger dit sommerhus også til lidt stemning efter vinterens hi? Det kan faktisk være meget simpelt.

sommerhus indretning
© Anitta Behrendt//Tia Borgsmidt

Sommerhustid er lig med sløvt tempo, hygge og ro. Ejer du dit eget trænger det måske til at blive piftet op efter at have været i hi over vinteren.

Der findes heldigvis mange nemme og simple måder, du kan bringe hyggelige detaljer ind i indretningen af sommerhuset. Se bare herunder.

PSST her kan du se Instagrams mest populære sommerhus lige nu.

Lav en uro af sten

Der er virkelig noget hyggeligt og meget "sommerhus-agtigt" ved at hænge en ranke af hulsten eller muslinger op – både indendørs og udendørs. Det kan være med til, at give en følelse af at være tæt ved stranden, og så er det nemt at lave – både for børn og voksne. Og jagten efter hulstenene er underholdning i sig selv.

Tag siv fra stranden med indenfor

En anden ting fra stranden, der kan pynte i dit sommerhus er strandsiv eller sandhjælme. De er smukke at bringe ind i vaserne, og giver en wauw-effekt præcis som de tørrede blomster! Det samme gør sig gældende for spirende grene fra træer i nærheden.

Hæng en flettet kurv på væggen

Skab et oplagt sted i entréen, hvor nøgler og solbriller kan parkeres, til de igen skal i brug. Med en fletkurv og et enkelt søm er det på plads - og så pynter det noget så fint i den helt rette sommerhusstil.

Skab en "beach-vibe"

Kender du hatte-reglen? I gamle dage sagde man, at man måtte samle fra naturen, hvad der kunne rummes i en hat. I dag er det ikke lige alle, der har hat på, når de går en tur på stranden. Derfor er tommelfingerreglen, at man må tage det, man kan bære i en bærepose.

Derfor er der rig mulighed for, at du kan tage lidt sand og sten med hjem til at dekorere med i sommerhuset. Og er der noget mere hyggeligt, end at indrette med egne fund?

Brug skaller i vaser eller i rammer med dybde. Bland dem eller sortér dem i forskellige arter.

Dekorer med blomsterpres

Smukke farver fra alverdens blomster er fedt at have i sit sommerhus, men de friske holder ikke så længe. Pres fx nogle fine margueritter eller valmuer i en bog eller under noget andet tungt og kom dem i en ramme. Det giver et feminint og sommerligt touch, der holder meget længere.

Forlæng de lune aftener i sensommeren

Hæng lanterne med solceller op i træer eller ved halvtaget, hvor de kan lyse nætterne op, når rosé og gode snakker tages og afbrydes sent. Suppler med lækre tekstiler og så kan uderummet stadig fornøje, selvom solen er gået ned.

Vis dine køkkenting frem

Noget charmerende og old school ved sommerhuse er, at man kan tillade sig at gøre det til lidt af en tidslomme. Fx ved at gøre køkkenet retro, og lade alt service og køkkenredskaber være synlige. Det kan være med til at give en lidt rodet stemning – men på den helt rigtige måde.