Globetrotterens smukke sommerhus
Familien Lübbers Halborg rejser gerne verden rundt, men deres frium befinder sig i det kuperede terræn i Veddinge Bakker. Her slapper familien af, mens de drømmer om nye eventyr.
Skønt sommerhus i Venddige Bakker
Her bor Maja Lübbers Halborg, 35 år, og Morten Lübbers Halborg, 39 år, sammen med sønnerne Carlos på syv år og Sylvester på fem år. Familiens 120 kvadratmeter store sommerhus fra 2008 ligger i Veddinge Bakker på Sjælland og er tegnet af arkitekt Michael Berglund fra HD Arkitekter.
Små veje snor sig mellem grønne toppe i Veddinge Bakker på Sjælland. På én af de høje bakker med udsigt ud over havet ligger et sommerhus, der mest af alt minder om en asymmetrisk cigaræske. Husets skarpe linjer balancerer på tynde søjler og giver modspil til den store naturgrund, hvor Maja og Morten Lübbers Halborg og deres to drenge har fundet deres fristed.
Det hele begyndte på en påskeferie i Mortens forældres sommerhus. Trangen til deres egen danske sommeroase meldte sig hos den ellers rejseglade familie, og et besøg hos den lokale ejendomsmægler endte med et køb.
“Når vi drager på eventyr ud i den store verden, bliver vores hjerter og sind beriget på en helt unik måde. Det er dog ikke muligt at rejse væk hele tiden, og det skabte et behov for et sted, der kunne bryde hverdagslivet,” fortæller Maja.
Sommerhus med unikke rejsefund
Huset på den smukke grund skulle dog skiftes, og i tæt samarbejde med arkitekt Michael Berglund fik familien tegnet et nyt hus. Da huset var færdig i 2008, skulle det bare indrettes, og naturligvis var et verdenskort et must for globetrotterne. I gangen hænger et stort kort, fyldt med nåle i fire forskellige farver, der repræsenterer, hvor de fire familiemedlemmer hver især har været.
“Morten har været i 56 lande og jeg i 54. Vores drenge på fem og syv år har allerede været i 17 lande. Kortet er placeret her for at minde os om, hvor heldige vi er i at have oplevet så meget, og hvor modige vi er i forhold til at bryde de faste rammer,” siger Maja.
Familien bringer altid et eller andet med sig hjem fra deres rejser, det giver en helt unik, personlig stil. I stuen står en buddha fra Bali, i køkkenet et fad fra Bangkok og flere steder hænger masker fra alverdens lande. Men favoritten er en træstol i stuen:
“Vi rejste rundt i Madagaskar i en måned, hvor vi havde siddet i stolen adskillige gange. Da vi gjorde et kort stop i den lille by, hvor de var kendt for at lave stolene, købte vi en. Det var temmelig besværligt, da vi rejste med backpacks og lokal transport. Men vi har ikke fortrudt. Den er et skønt minde om en særlig tur. Det var på denne ferie Morten friede til mig,” siger Maja.
På den måde er sommerhuset en rejse tilbage til alle de eventyr, familien har været på, og hvert minde symboliserer forskellige kapitler i deres liv, og efterhånden har sommerhuset fået sit eget.
“Når vi i perioder ikke bruger sommerhuset så meget, overvejer vi ofte at sælge. De tanker forsvinder på et splitsekund, når vi kører ned ad de stejle bakker. Det er den bedste kickstart, og vi bliver fyldt med glæde. Det giver lyst til at nyde et glas vin til solnedgangen over vandet, og spille brætspil med vores drenge. Det er et symbol på vores frirum,” fortæller hun.

Sommerhus tæt på stranden
Familien Lübbers Halborg nyder ferierne i sommerhuset i fulde drag.

Forrygende udsigt fra spisestuen
Der er en forrygende udsigt ud over landskabet fra spisestuen.
SNUP STILEN FDB-stolene og bordpladen fulgte med det oprindelige hus. Stellet til bordet er fra Hay. Lampen over spisebordet er en Københavner lampe. Krukkerne på bordet har Maja samlet gennem tiden.

Fin keramiksamling på spisebordet
TIP Start din egen keramiksamling. Besøg fx et af sommerens mange loppemarkeder. Se Markedskalenderen.dk.

Stue med rejsefund
Husets kerne er det store, åbne rum med køkken, spiseområde og stue i et. Stuen ligger i den lave ende som en hyggelig hule, der får lys fra ovenlysvinduet og har kig til de grønne træer og himlen. Stuen er indrettet med minder fra mange af familiens rejser.

Buddha-figur fra Bali
"Buddha-figuren er ganske særlig for mig. Den kaldte på mig. Vi brugte seks uger i Indonesien, da vi rejste jorden rundt, og elskede den buddhistiske kultur. Denne figur så jeg i Ubud på Bali. En ganske magisk by fuld af templer, særlige dufte og smukke rismarker. Den var dog dyr til et backpacker-rejsebudget, så jeg brugte lang tid på at prutte om prisen," fortæller Maja.

Skøn udsigt fra terrassen
Fra terrassen kan Maja, Carlos og Sylvester nyde udsigten over havet.

Hjemmebygget terrasse
Morten elsker at være i sommerhuset, hvor han kan slippe sin indre handyman fri. Han har fx bygget terrassen i sibirisk lærk, hvilket resten af huset også er beklædt med. Kurvene på bordet er fra familiens fadderbarns forældre, som Maja og Morten besøgte på deres bryllupsrejse i Zambia.

Sort-hvidt Boxone-køkken
Det sorte Boxone-køkken står flot til det lyse gulv og understreger husets skarpe arkitektur og rette linjer på en fin måde.
TIP Drømmer du om et fleksibelt køkken? Snup Maja og Mortens idé, og vælg en køkkenø med hjul, som nemt kan køres væk, når du har mange gæster omkring spisebordet.

Køkken med træ, keramik og planter
Det enkle, sort-hvide køkken er blødt op med køkkengrej i træ, fin keramik og planter fra haven.
SNUP STILEN Mælkekanden, der er brugt som vase, er lige som smørkrukken og sukkerskålen fra Royal Copenhagen. Krukken med det sorte låg er fra Design Letters, mens fadet er rejsefund fra Bangkok.

Entré med aflangt ovenlysvindue
Entréen er bygget med et aflangt ovenlysvindue og lange linjer, der fører ens blik igennem hele huset og ud til havet.

Baderum med udsigt over vandet
Det cool miks af store og små fliser giver sammen med udsigten over vandet et skønt baderum.

Tæt på Maja og Morten Lübbers Halborg
Det var en spontan beslutning, da vi købte sommerhuset. Vi var på påskeferie i Mortens forældres sommerhus, og Morten fik lyst til at tage forbi den lokale ejendomsmægler. Her så han huset – eller rettere grunden, hvor huset ligger. Vi tog straks derover, og dagen efter afgav vi et bud. Nogen gange ved man bare, at det er noget særligt.
Det oprindelige sommerhus var hyggeligt, men det var ikke det, vi ville. Vi ville gerne kunne samle mange mennesker hele året rundt og have et hus, der næsten ikke kræver vedligeholdelse.
Vi har beholdt den oprindelige kælder for at få højde på huset på den skrånende grund. Det er vi så lykkelige for. Det er skønt at have plads til havetraktor, udendørs legetøj, et værksted m.m.
Vi har integreret naturen i arkitekturen ved blandt andet at få skydedøre, der kan åbnes helt op mod terrassen, så ude- og indeliv smelter sammen. Vi har også prioriteret mange ovenlysvinduer, som giver lys og udsigt til træer og himmel. Vi skal ikke gemmes væk, men konstant møde naturen.
Ting er ikke bare ting. Langt de fleste af vores ting er hjembragt fra rejser og fortæller hele historier og genskaber minder og stemninger.

Plantegning af sommerhuset i Venddige Bakker
