Keramikerens skønne sommerhus
Bag de gamle brædder i keramiker Anne Blacks sommerhus gemmer der sig et sandt paradis for alle, der elsker et godt fund og simple living
Hun er super-æstetiker og verdenskendt for sin feminine og enkle keramik. Og så skulle man måske tro, at sådan en designnørd bor toplækkert med de rigtige møbler, lamper og snorlige linjer (eller i hvert fald tilfældigt på den ’rigtige’ måde). Men næe nej, her forlader vi så fordommenes landevej, i hvert fald når det gælder Anne Black.
„Det skal ikke være et prestigeprojekt at have et sommerhus,“ konstaterer den 41-årige keramiker. Derfor har hun og manden Jesper ’fredet’ deres lille fritidshus ved Rørvig på Odden, så alle projekter, der er større end snobrødsbagning og marmeladesyltning, er bandlyst. Næsten da, men det kommer vi til senere.
Læs mere og se flere billeder på de næste sider.

Den originale Morsø-støbejernsovn og brændekurven var i huset, da familien overtog det. Ovnen er deres bedste ven på råkolde sensommeraftener, da huset ikke er isoleret. Spisebordet i teak var i huset, og da overfladen så lidt slidt ud, klæbede Anne et tapet på, som efterfølgende blev lakeret. Skolestolene, også i teak, har Anne fundet på et loppemarked, mens den hvide ’Semi’-pendel over spisebordet også hang i huset ved overtagelsen.

De tre kommoder var i huset, da parret overtog det. Anne malede dem hvide og stablede dem i en klump oven på hinanden, som samlet skaber et harmonisk, men også et anderledes indtryk af et skab. Familiens anlæg er en radio fra 50’erne.

Anne har hovedet fuld af ideer og arbejder konstant med at udvikle nye, fine former og figurer.

En gammel højttaler bliver brugt som lyshylde med Annes egne lysestager fra ‘Black is Blue’-serien og glaslysestager fra et loppemarked.

Tremmesofaen med nedklappelige armlæn bruges som briks til afslapning og som sovesofa. Det lyserøde betræk er egentlig tre duge, som Anne har fundet i en genbrugsbutik, og som hun valgte ud fra størrelsen. Puderne er et miks af puder fra Stilleben, Susanne Schjerning, Kirsten Fribert og hjemmelavet design. Le Klint-standerlampen var i huset, og Anne har selv foldet en skærm af gammelt tapet.

To gamle æblekasser holder styr på skoene på terrassen og er samtidig et lille vækstbord for krydderurter i fine urtepotter fra 50’erne i flettet plast og lidt Bjørn Wiinblad-keramik.

Dekorationerne på væggen er en knagerække fra et loppemarked, mens den sortmalede amagerhylde rummer familiens samling af hulsten fra stranden.

I huset er der altid brug for opbevaring for at skabe rene linjer. To kufferter og en kommode bliver brugt til børnenes legetøj.

Et par prototyper i keramik og på væggen Annes arbejdsskitser, der ligner små kunstværker.

Kludetæppet skaber hygge i køkkenet. Anne har forsøgt at skabe en lidt uhøjtidelig stemning i huset med farveklatter som de grønne glas, opslagstavlen med orange broderi, som hun har lavet ud af en masonitplade og en gammel dug. Skærebrætterne i porcelæn er eget design fra ‘Ruth M’-serien og et rødprikket i lamineret træ af Rikke Hymøller.

Et grønt espalier breder sig langs udestuens tag og binder naturen sammen med familiens fristed.

Soveværelset er en kombination af en indbygget seng, en køjeseng og en lyseblå udtræksseng, som familien har arvet fra nabohuset. Betrækket i den lille seng er designet af Kirsten Fribert, og patch-worktæppet er fra Vietnam.
