Nybyggerne 2022: Hele sommerhalvåret bor Trine og Mikkel i deres 32 kvm kolonihave
Kom med på besøg hos parret fra rødt hus på Nybyggervej, og se, hvordan de har fået plads til "det hele".
Da 8. sæson af 'Nybyggerne' løb af stablen d. 31. august, flyttede Trine Ladekarl Nielsen, 34, og Mikkel Kristensen, 45, ind i rødt hus.
Trine er uddannet journalist og arbejder i dag som freelancer, mens Mikkel er uddannet politibetjent, men har skiftet den blå uniform ud med et job i Tårnby Kommune, hvor han arbejder med kriminalitetsforbyggelse i SSP-regi.
Sammen har parret Alfred på 4, og derudover har Mikkel også Melina på 16, Milas på 22 og Mathias på 26 fra et tidligere forhold.
Til daglig bor familien til leje i en 75 kvm lejlighed på Amager, men hvert år, når kalenderen viser april, pakker familien det mest nødvendige og rykker ud i deres 32 kvm kolonihave, hvor de er, indtil der bliver lukket for vandet i oktober.
Kolonihaven består af ét stort rum, som både fungerer som køkken-alrum og stue, et lille badeværelse og et lille ekstraværelse, hvor der lige kan stå en seng - og selvom parret savner en opvaskemaskine (meget!), så synes de alligevel, det er befriende, at der kun er det mest nødvendige.
Udearealet består af en græsplæne, hvor der er plads til både fodboldbane, højbede, gynge, hængekøje og et gammelt æbletræ med en lille hule i. Derudover har parret bygget en overdækket terrasse ved indgang, hvor de nyder alle sommeraftenerne og de regnfulde sommerdage, samt en stor terrasse bag kolonihaven.
Kolonihaven har parret overtaget fra Mikkels mor, og de drømmer om, at den fortsat skal gå i arv fra generation til generation, når Trine og Mikkel ikke skal have den mere.
Vi har taget en snak med parret om deres kolonihave og stil, og hvad vi kan glæde os til at se fra dem i rødt hus.
LÆS OGSÅ Nybyggerne 2022: Her er alt, du skal vide om den 8. sæson.
Hvordan vil I beskrive jeres stil?
- Vores stil er stringent og ren, men uden at være upersonlig - altså det skal være hyggeligt og det må aldrig føles koldt og sterilt. Vi elsker at indrette med nogle rene linjer og stringente farver, som danner rammen for rummet, og så elsker vi at spice det op med nogle farver, gamle arvestykker og rejsefund. Det skal helst være en blanding af nyt og gammel, mørkt og lyst og så altid med pladsoptimering som den primære rettesnor. Det skal være praktisk uden at være grimt.
Hvad er I gladest for i jeres kolonihave?
- Vi elsker vores kæmpestore havebord og bænk, der er mere end tre meter langt. Det er et plankebord, som Trines far selv har fundet og fældet træet til. Det har ligget til tørre og er derefter skåret til af ham. Så det er et møbel, der har stor betydning, fordi det ikke bare er praktisk, men fordi der også er lagt følelser og kærlighed i det bord, der er lavet lige præcis til at stå her i vores have. Det rummer plads til uendeligt mange mennesker, og så kan det holde for evigt. Vi bruger det hver dag, og vi elsker det sæt.
Er der noget, I drømmer om at ændre i jeres kolonihave?
Vi er stadig i gang med at bygge og gøre det til vores. Vi har kun haft kolonihaven i to år, så der er stadig lang vej til målet. Vi øver os stadig i at nyde processen og vejen til målet, da vi nogle gange godt kan blive så forhippede på at se resultatet, at vi glemmer, at det faktisk er processen dertil, som vi elsker at lave.
Det mest forestående projekt, vi skal lave, er et udekøkken. Vi vil gerne kunne lave det meste af vores mad udenfor om sommeren, så derfor drømmer vi om et udekøkken, der er funktionelt, praktisk og fint. Vi var i Thailand i januar og blev forelsket i en håndmalet keramik vask, som især Trine gerne ville have med hjem. Så den har nu stået og ventet på at få en fin plads i det nye udekøkken siden da. Det er sådan en dejlig følelse at tage lidt af en rejse med hjem, som så kan være et praktisk minde, som vi bruger i vores dagligdag. Det er de bedste souvenirs og rejseminder.
Derudover skal vi have lavet et badeområde udenfor, hvor vi kan snuppe en skyller i det fri, men det bliver først efter udekøkkenet. Og så kommer forhaven som et helt kapitel for sig selv derefter. Så vi løber ikke tør for arbejde eller projekter i år.
LÆS OGSÅ Byg dit eget DIY udekøkken
Hvorfor tilmeldte I jer 'Nybyggerne'?
Der er mange grunde til, at vi meldte os til 'Nybyggerne'. Vi bor billigt til leje i en lejlighed, fordi det giver os en masse frihed i hverdagen, og det er virkelig vigtigt for os, at vi ikke er tvunget til at hive to høje lønninger hjem og arbejde så meget, at vi ikke har tid til hinanden som familie. Men det er jo ikke ensbetydende med, at vi ikke drømmer om at bo i et hus med have, som er helt vores eget. Men her hvor vi bor nu, har vi ikke råd til at købe noget og samtidig opretholde vores frihed. Så vi drømmer selvfølgelig om at vinde huset i Horsens, så vi kan komme på græs året rundt og tættere på Trines familie, uden at gå på kompromis med vores frihed.
Derudover, hvis man, som os, godt kan lide at bygge og skabe ting, så er det jo én stor legeplads at være med i 'Nybyggerne'. Vi fik fuldstændig frie hænder til at være kreative, et hævekort med 300.000 kroner, og friheden til at kunne bygge og skabe - uden at skulle hente, bringe eller tænke på aftensmad. Det er jo et kæmpe drømmescenarie at kunne prøve det, og vi er sindssygt taknemmelige for at have fået lov til at være med og udleve den drøm. Og da vi bor til leje, så er mulighederne for renovering jo begrænset af regler og økonomi, for hvor meget skal man investere i noget, som vi ikke ejer.
Kan vi forvente samme stil i rød hus?
- Ja og nej er det korte svar, uden at afsløre for meget. Vi har jo ikke lavet om på hverken os selv eller vores stil i 'Nybyggerne', men der er selvfølgelig plads til at få afløb for en masse idéer og kreative løsninger, som vi synes er sjove at afprøve og lave - og det vil der være rigtig meget af i rødt hus. Vi har forsøgt at skabe en stringent stil, men med indtrængende hygge, og det håber vi virkelig skinner igennem tv-skærmen.
Var der noget bestemt I glædede jer til at kunne udleve i Nybyggerne, som I ikke har turdet/kunnet derhjemme?
I og med vi er vant til at bo mange mennesker på lidt plads, så kan vi ikke lade være med at tænke i multifunktionelle løsninger og pladsoptimering i alle rum. Men vi har helt sikkert givet den ekstra gas med kreative ideer, som ellers kan være svære at udfolde på lidt plads og indenfor nogle lejebolig-regler. Jeg vil næsten vende det rundt og sige, at vi er blevet meget mere modige efter Nybyggerne, og der er en masse ting, som vi helt klart skal kaste os ud i derhjemme nu. Vi er slet ikke færdige med at bygge og skabe endnu - vi er åbenbart først lige begyndt.