Sundhedsekspertens hyggelige sommeroase – tilført funktionel luksus

Sundhedsekspert Michelle Kristensen elsker sit sommerhus i Vejby Strand i Nordsjælland. Her finder hun ro og prioriterer selvforkælelse.

Michelle Kristensen har fart på i sin hverdag i København. Som CEO for egen virksomhed med fokus på træning, kost og sundhed står hun sjældent stille. Det gør hun sådan set heller ikke i sit sommerhus i Vejby Strand, for hun tager ret ofte sit arbejde med derop. Men der er alligevel en helt anden stemning af ro, kvalitet og forkælelse i det klassiske sorte træhus i det nordlige Sjælland.

Vi har besøgt Michelle i sommerhuset til en snak om, hvad hendes sommerhus betyder for hende og hvorfor.

Hvad er dit sommerhus for dig?

“Det er totalt mit fristed. Jeg bor i København, og der er virkelig meget run på, larm og gang i den, som jeg også elsker, men naturen betyder meget for mig, og det gør ro også. Så derfor elsker jeg at komme herop til min lille oase. Når jeg kører herop og holder i indkørslen, kommer der en ro over mig, som jeg ikke finder andre steder.”

Hvilket liv lever du i sommerhuset i forhold til dit liv i byen?

”Det er to forskellige liv, men på nogle punkter alligevel ret ens. Jeg arbejder tit heroppe i sommerhuset, men selv om jeg måske sidder med store opgaver og tight deadlines, så er jeg alligevel meget mindre fortravlet i min hjerne, når jeg er her, end når jeg er i København. Når jeg arbejder i sommerhuset er det hyggeligt på en anden måde, og jeg forkæler mig selv i løbet af dagene med ild i pejsen, god kaffe og en løbetur i naturen. Som selvstændig oplever man jo både op- og nedture, og i de nedture, jeg har haft, har sommerhuset været min materielle psykolog. Her er der ro og tid til at tænke tanker og virkelig undersøge, hvad livet er for en fidus.”

Hvilken stil har sommerhuset?

“Det er vigtigt for mig, at sommerhusstilen bliver bevaret, så huset ikke ligner en strømlinet og stilistisk bylejlighed på landet. Her må aldrig blive for perfekt, for så bliver det et projekt at holde det pænt. Her må gerne være lidt gak og løjer, og derfor er her også mange farver.”

Michelle Elsker sit Blue Home-vandsystem fra GROHE:

“Jeg elsker danskvand, men hvis jeg køber det på flaske, så har jeg dårlig samvittighed over for naturen på grund af alt det plastik, jeg er med til at sætte i omløb.”

Se mere på grohe.dk

© Foto: Thomas Dahl

Hvordan bruger du dit køkken heroppe?

“Jeg bruger mit sommerhus-køkken meget. Jeg har alle redskaber heroppe, opvaskemaskine og et nyt armatur med danskvand. Det skal ikke være primitivt, for når jeg arbejder så meget, som jeg gør, så skal det også være luksus at komme op i sommerhuset. Vi lever det gode liv, når vi er her. Vi går op i kvalitet, vi kører til den gode bager, køber lækre råvarer, laver mad fra bunden. Det er selvforkælelse. Man skal gøre gode ting heroppe.”

© Foto: Thomas Dahl