Stor lejlighed med udsigt over Sankt Jørgens Sø i København
Hvad er hemmeligheden bag et personligt hjem? Spørger du Julie og Morten, er svaret rene linjer, rolige farver og masser af unikke upcyclede møbler i eget design. Kig indenfor i deres kreative og inspirerende familiehjem i indre København.
Skønt familiehjem i Nansensgade-kvarteret i København
HER BOR Julie Huusom, Morten Nøhr Frandsen og sønnen Sylvester på tre år. Julie er projektleder i Rigspolitiet, og Morten er arkitekt hos KHR Arkitekter. Familien bor i en 110 kvadratmeter stor lejlighed i Nan
Lejligheden var egentlig nyrenoveret, da Julie Huusom og Morten Nøhr Frandsen overtog de 110 kvadratmeter i baghuset i Nansensgade-kvarteret i København. Men parret savnede det der ekstra, personlige element, som for alvor ville få dem til at føle sig hjemme. Derfor gik de i gang med at retænke rummene og give boligen deres eget twist.
“For at få modernitet og kant ind i lejligheden, har vi ændret en del. Vi ville gerne skabe et mere industrielt look, derfor har vi blandt andet lavet det store warehouse-vindue og et nyt badeværelse,” fortæller Julie og Morten.
Lejlighed med visuel forbindelse mellem rummene
Det klassiske, hvide køkken fik også et twist. Parret ville gerne bryde det kølige og i stedet skabe en mere varm og organisk følelse i rummet. Derfor fik de den idé at sætte brunt læder på fronten af køkkenøen og montere en stor kobberplade på væggen bag kogepladerne. Samtidig satte Julie og Morten et vindue i væggen mellem køkkenalrummet og deres treårige søn Sylvesters værelse.
“Vinduet lukker mere lys ind og skaber en visuel forbindelse mellem rummene. Det betyder, at Sylvester bruger sit værelse meget, fordi han altid kan se, hvad der foregår i stuen,” fortæller Julie og Morten.
BILLEDE Træ, messing og kreativt design er kodeordene for familiens køkken-alrum, hvor Morten har stået for en del af møblerne blandt andet spisebordet, der er lavet af gamle gulvbrædder, fra hans forældres hus.
SNUP STILEN Reol fra Hay med arkivkasser, som skulle smides ud på Julies arbejde. Arne Jacobsen-stolene er ligesom teakstolen et arvestykke. Københavnerlampe fås på Lauritz.com.

Stor lejlighed i København med personlig stil
Indretningen af de 110 kvadratmeter er præget af loppefund og raffinerede gør det selv-løsninger, der skaber en cool, personlig stil med fokus på lys, rene linjer og naturlige farver. Eneste undtagelse er kunsten, som Julie og Morten bruger til at få farver ind i indretningen.
“Vi finder ofte vores ting brugt på markeder, på nettet eller i form af arvestykker, som vi renoverer eller sammensætter med andre ting til et unikt design. Vi går efter at lave rum, som er simple og stringente uden for meget larm,” siger de.
"Vi har prøvet at få indretningen til at passe til lejligheden"
Det vigtigste for Julie og Morten er fornemmelsen af, at tingene er unikke, at de har sat deres præg på dem. Men også at formen udtrykker funktionen. Særligt har Morten og Julie forsøgt kun at have ting, som får rummene til at virke større.
“Vi har prøvet at få indretningen til at passe til lejligheden. Oprindelig var det en tjenestebolig, hvilket betyder, at den er simpelt udført uden stuklofter og høje paneler. Derfor har vi prøvet at indrette den med øje for det enkle uden for mange krummelurer og nips. Og efter mange mislykkede forsøg synes vi endelig, at køkken-alrummet er indrettet, så det både passer til lejligheden – og til os.”
BILLEDE Lejligheden har udsigt over Sankt Jørgens Sø i centrum af København.

Cool renovering af køkkenet i storbylejlighed
Køkkenet var hvidt, da parret overtog lejligheden. For at skabe mere varme har de sat brunt læder på fronten af køkkenøen og en kobberplade på bagvæggen. Skamlerne er fra Trævarefabrikernes Udsalg.

Sort stel fra Royal Copenhagen
Stellet er fra Royal Copenhagen, mens skamlen er fra Trævarefabrikernes Udsalg.

Stue med kreative udfoldelser
Parrets kreative udfoldelser titter frem i stuen. Morten har blandt andet forvandlet deres gamle skrivebordslampe til en standerlampe med en hjemmestøbt betonfod
og sat et gammelt staldvindue i væggen for at skabe mere lys.
SNUP STILEN Sofaen er fra Eilersen, mens trissesofabordet er designet af Nanna Ditzel. Staldvinduet er et loppefund. Ved siden af hænger en plakat af Anselm Kiefer fra Louisiana.

Hjemmebygget skænk og radiatorskjuler
Den moderne, grå skænk i baggrunden er i virkeligheden en tjekket radiatorskjuler, som Morten har designet og bygget.

Fuldendt look i stuen
Frugtskålen i marmor glider sammen med træbordets årer og fuldender looket i stuen.

Vilhelm Hammershøis selvportræt i stuen
Vilhelm Hammershøis selvportræt giver stuen dybde og mørke toner. Stolen med sort læderflet er fra Hübsch.

Kreativt væghængt skuffesystem
Det væghængte skuffesystem vidner om Morten og Julies kreativitet. Det er lavet ud af to gamle sengeborde, som er sat sammen med en gammel terrazzoplade og monteret på hyldeknægte af støbejern – alt fundet på Mortens forældres loft. Plakaten er af Tal R og den hvide lamellampe fra Girlie Hurly.

Skab nyt af skjulte skatte
TIP Hvad har vi på loftet? Det var udgangspunktet, da Morten lavede den smukke væghængte hylde af gamle sengeborde, en terrazzoplade og hyldeknægte i støbejern. Overvej nye sammenhænge, når du rydder ud. Måske har du remedierne til en rustik hylde, et cool sidebord eller noget tredje? Prøv dig frem.

Lejlighedens arbejdsrum med møbler i træ
Skrivebordet i lyst træ udgør med sine stramme linjer lejlighedens arbejdsrum. Over bordet hænger en model fra et af Mortens projekter næsten som en 3D-skulptur. Opbevaringsbænken er et af parrets diy-projekter.
SNUP STILEN Skrivebordet er fra Hübsh, mens stolen fra Domus Danica er et arvestykke fra Julies familie. Bænken er lavet af skuffer fra Trævarefabrikernes Udsalg, Julie Mehretu-plakaten er fra Louisiana.

Arkitektmodel som kunst på væggen
Modellen i træ stammer fra et af Mortens mange projekter som arkitekt.

Rustik knagerække i entréen
TIP Vil du have en rustik knagerække, der kan give entréen lidt kant, kan du evt. gå på opdagelse i skoven eller på stranden. Skal det være nemt, kan du også købe et stykke råt træ i trælasten.

Badeværelse med smarte gør det selv-løsninger
Badeværelset bærer også præg af parrets kreative tankegang. Bordet er lavet af en krydsfinerplade, som er behandlet med skibslak, så den kan tåle vand.
SNUP STILEN Kasserne er fra Trævarefabrikernes Udsalg og vasken fra Bauhaus. Spejlet er et arvestykke, mens skamlen er fra Ikea og lågkrukkerne fra Skagerak.

Tæt på Julie & Morten
Vi er vilde med den simple, underspillede japanske tilgang til indretning, hvor træet er et gennemgående materiale. Derfor har vi brugt en del træ i vores indretning.
For at tilføre rummene en enkel elegance har vi sat gyldne materialer ind, fx den store kobberplade over kogepladerne. For også at få en fornemmelse af naturlighed har vi blandt andet givet køkkenøen en læderfront.
Vi har fokus på design og udtryksfulde løsninger, som ikke nødvendigvis er dyre. Arbejdsmæssigt er vi vandt til at skabe ting fra bunden og tænke i design. Samme tilgang har vi til vores bolig. Det giver stor glæde at bo med ting, som vi har lavet kun til os.
Det vigtigste i vores indretning er, at den afspejler husets ånd og fremmer det sociale samvær.

Plantegning af lejlighed i indre København
