Velvære ved Vesterhavet: Kom indenfor i dansk designperle

Bag klitterne ved det barske Vesterhav ligger Hvidbjerg Strand – et resort, der indbyder til langsom livsstil, afslapning og ro.

© Hvidbjerg Strand

Ved Blåvand på den jyske vestkyst ligger Hvidbjerg Strand. En oase, som på fineste vis kombinerer dansk arkitektur, natur og mad - og er en smuk ramme for et tiltrængt pusterum i hverdagen.

Fra hotellet kan du kigge ud over Vesterhavet. De barske, åbne vidder, der har haft stor betydning for familien, der driver stedet.

  • Jeg elsker Vesterhavet. Stranden, luften, arealerne. At der er plads og ro. Jeg er opvokset her, og det er en gave at få lov at udvikle Hvidbjerg Strand og et privilegium at arbejde for at gøre vores gæster glade, fortæller Steen Slaikjær, der driver stedet sammen med søsteren Lene.
Badehotellet Hvidbjerg Strand
© Geberit

Søskendeparret Steen og Lene Slaikjær er begge vokset op netop på Hvidbjerg Strand. Det hele startede nemlig i 1976, hvor deres forældre åbnede en campingplads, der hurtigt fik vokseværk.

I år 2000 overtog Steen og søsteren og besluttede sig for at tage Hvidbjerg Strand til et nyt niveau - de udvidede stedet med blandt andet nye hytter, Badehotellet og et wellness-område.

Dansk arkitektur

Tegnestuen Baks Arkitekter fra Aarhus fik den spændende opgave at udvide Hvidbjerg Strand.

  • Det var vigtigt for os, at skabe bygningerne på en måde, hvor de falder naturligt ind i naturen og er med til at forstærke den stemning, der er i området, fortæller Steen Slaikjær.

Hovedbygningen, Strandhotellet, fik derfor et kobbertag, fordi man ønskede et luksuriøst materiale, der får smuk patina med årene.

Her er værelserne også indrettet i mere traditionel, romantisk stil, med stribede tapeter og høje træpaneler, som man kender det fra det klassiske badehotel.

Strandvillaerne
© Hvidbjerg Strand

Nordic coolness

23 arkitekttegnede Strandvillaer er også en del af Hvidbjerg Strand og ligger i forlængelse af hinanden mellem klitterne. De er beklædt med sortmalet træ og har stråtækte tage.

Indvendigt er Strandvillaerne indrettet i en mere stringent, nordisk stil. Men med pejs både inde og ude er der samtidig masser af hygge og atmosfære.

  • Vi ønskede at skabe en ’nordic coolness’, som mange af vores udenlandske gæster er vilde med, fortæller Steen Slaikjær.
hvidbjerg strand fiskerhusene
© Hvidbjerg Strand

På Hvidbjerg Strand kan du også overnatte i Fiskerhusene, der er holdt i stil med klassiske danske sommerhuse. Her har du naturen og vandet helt tæt på med de fine, private terrasser ud til søen.

Madoplevelsen

På Hvidbjerg Strand finder du også den kritikerroste restaurant Høfde 4, der har den 25-årige køkkenchef Kristian Cornell i spidsen.

  • Mad er en vigtig del af det at være på ferie, og mange af vores gæster nyder at blive forkælet med en god madoplevelse. Vi har ikke Michellin-drømme, men store ambitioner om at bruge gode råvarer og give gæsterne en dejlig smagsoplevelse, fortæller Steen Slaikjær.
restaurant høfde 4
© Hvidbjerg Strand

Restauranten er indrettet i et gammelt ishus, der efter gennemgribende renovering af Baks Arkitekter nu er et moderne spisested i nordisk stil.

Naturen bliver inviteret indenfor i indretningen med det rustikke stengulv, rå vægge og kobberdetaljer. Også det sortmalede træ fra facaderne går igen i restaurantens møbler.

Restaurant Høfde 4
© Hvidbjerg Strand

Vand og velvære

Vandet er helt centralt på Hvidbjerg Strand. Hvis gæsterne ikke har lyst til en dukkert i det brusende Vesterhav, kan de i stedet forkæle krop og sjæl i det lækre wellnessområde.

© Geberit

Også på værelserne er vandet trukket med ind i indretningen – badeværelserne på Badehotellet er holdt i traditionel stil, men med moderne luksusdetaljer.

Her finder gæsterne nemlig den ultimative luksus, når det drejer sig om toilettet – Geberit AquaClean douchetoiletter, der nænsomt vasker dig med lunt vand og tørrer blidt med luft efter toiletbesøg, er standard på alle værelser.

  • Vi ville gerne give vores gæster en oplevelse og prøve noget nyt. Der er endnu ikke så mange hoteller i Danmark, der tilbyder douchetoiletter, men især de udenlandske gæster kender dem allerede. De reaktioner, vi har fået, er, at det er en lækker oplevelse. Forældrene siger det er velvære, og børnene synes, det er sjovt, siger Steen Slaikjær.
© Geberit

Renhed og rene linjer

Designeren Christoph Behling står bag Schweiziske Geberits douchetoilet AquaClean Mera, som er den model, der er installeret på Hvidbjerg Strand.

AquaClean-toiletterne har allerede vundet indpas i mange luksuriøse hjem i Danmark - men det kræver måske en kulturændring hos de fleste af os, at købe et toilet der vasker med lunt vand og tørrer dig efter toiletbesøg.

Vi bruger vand til at vaske hænder og hår – hvorfor ikke være lige så hygiejniske, når vi har været på toilettet?

Læs mere på www.geberit-aquaclean.dk