10 idéer: Lav de fineste luftballoner til børneværelset

Har du en brugt elpære eller en kedelig rispapirlampe, så læs med her.

© Pinterest

De fine og farverige luftballoner har længe været et kæmpe hit på børneværelset. Men vidste du, at du nemt kan lave de sødeste versioner med ting, du har derhjemme?

Du kan blandt andet forvandle en sprunget elpære, noget pap eller en rispapirlampe til den fineste "svævende" luftballon.

Saml eventuelt flere, som du hænger under skyer af hvide og lyseblå papirpompommer.

Flet dig frem

På samme vis som når du i december fletter julehjerter, kan du blot ved brug af papir skabe den fineste luftballon. Den nemmeste vej frem er disse fine, ternede versioner.

LÆS OGSÅ De fineste lamper til børneværelset.

Med hæklenål og "tråd"

Disse fine hæklede luftballoner kommer i mange varianter med eller uden kurv og passagere. De fungerer også nydeligt som pynt på en fint bånd, der kan hænge på barnets seng.

Let som silke

En rispapirlampe kan få det fineste udtryk, hvis du pynter den med små vimpler af rispapir i flotte farver. Gå efter forskellige nuancer af din yndlingsfarve eller bevæg dig over i en mere legesyg stil, hvor hele regnbuen kommer i spil.

Harlekin med et twist

Vil du udfordre dig selv og din kreativitet, så lav en luftballon af flettet papir med det fineste mønster. Her gælder det om at holde tungen lige i munden!

Nyt liv til pærerne

Brug gamle elpærer, der har aftjent deres værnepligt, og mal dem med glasmaling, så de ligner de fineste luftballoner af glas. Mal evt. også selve fatningen brun, så den får udtryk som en kurv. Hæng dem op med ståltråd eller lim en knap, med tråd i gennem, fast i toppen med limpistol.

Broderi i børnehøjde

Disse ultrafine broderede luftballoner, hvor selve rammen indgår som en del af værket kan laves i et utal af varianter og behøver ikke at kræve de store broderi-kundskaber. Du kan nøjes med at fastgøre stykker af filt, som danner et fint mønster. Eller helt undlade at bruge nål og tråd, men derimod lade noget fint, mønstret stof være centrum.

Festpynt i nye klæ'r

Det bugner med pompommer og papirvifter, der er oplagte at bruge som ballon i dit kommende luftfartøj. Bind nogle fine bånd eller snore omkring, som kan holde en kurv fx lavet af små plastikkopper eller hårde muffin-forme af pap. Simpelt og nemt og ret fint.

Papmache anno 2018

Den gode gamle papmache, der har haft sin storhedstid i mangt et formningslokale kan du med rette hive frem nu og ved hjælp af en ballon og en plastikkop skabe fine holdbare luftballoner. Når du har beklædt de to dele og massen er tør, springer du ballonen inden i og skaber koppen fri. Så mangler du bare at vælge, hvilke fine farver, din luftballon skal have.

Nemme lanterner

Brug rispapirskærmene med lys i og udsmyk dem først med striber af dine yndlingsfarver, snore og kurv. Det er nemt, men yderst effektfuldt. Lav gerne flere og i forskelige størrelser og hæng dem samlet under skyer af vat, papir eller pompommer.

Evigt aktuelle glaskugler

Disse fine skabninger egner sig ikke blot som pynt på et grantræ i december, men vil være et herligt, fast indslag på børneværelset. Og så er de tilmed lige til. Brug ståltråd til "pynten" og montering af en lille kurv af flet eller foldet papir.