Ideer til påskebord
© Lyngby Porcelæn/Getty Images

10 idéer til, hvordan du dækker det smukkeste påskebord

Inden længe banker påsken på døren og for de fleste betyder det påskemiddage og samvær med familie og venner. Se med her og bliv inspireret til, hvordan du kan bringe påsken ind i din borddækning.

11. april 2022 af Laura Edlefsen Thurøe, Mi Skjold Brix

Ordet påske får dig måske til at tænke på påskeharen, chokoladeæg og solgule fjer, og i mange hjem er det da også dette, der præger indretningen, når der skal pyntes op til denne højtid.

Påskepynt findes i mange forskellige afskygninger, og hvor nogle er til det farverige og funklende, er andre til det afdæmpede og enkle. Leg med udtrykket når du dækker op til dette års påskemiddag.

Uanset om du gør meget eller lidt ud af at fejre påsken, findes der mange måder, du kan give dit påskebord et personligt præg. Måske mangler du ideer til dit påskebord? Se med her og bliv inspireret. 

1 Gulerødder i påskebuketten

Det er en ret simpel, men sød idé, hvis du har en glasvase med en vis volumen. Bind en buket, hvor du inddrager gulerøddernes grønne toppe i din buket og lad dem flankere glasvasens sider, som blikfang. 

2 Den hjemmelavede fuglerede

Med en gang bast kan du nemt og hurtigt forme en fuglerede til små dekorerede æg – enkelt, stilet og en sød detalje til borddækningen.

3 Påskekrans af æggeskaller

De fine påskekranse, der er gået viralt, er ultra nemme at lave selv og vil pynte fint på dit påskebord. Du kan se flere varianter af påskekransen her

4 Skab et sjovt og legende udtryk med servietterne

En foldet serviet kan skabe en kæmpe wauw-effekt på et opdækket bord og med disse foldede kaninører kan du give dit påskebord et sjovt og legende udtryk.

5 Gulerodsmimosaer

Selvom de fleste af os straks tænker på æg, påskeharer, lam og kyllinger, når der står påske i kalenderen, så er det nærliggende at udbrede porteføljen af påskeikoner til at omfatte gulerødder. Fx i form af en indbydende cocktail - elsker du ikke smagen af gulerodssaft, kan du holde dig til at pynte med en grøn top, men fylde glasset med fx appelsin eller lign.

6 Bring påskeblomsterne ind på bordet

Forår og påske er lig med blomster. Brug et æggebæger eller en lille vase på hver tallerken og fyld dem med vintergækker, anemoner eller påskeliljer.

7 Den gule buket der gør forskellen

Er der noget, der kan give associationer til påske, så er det farven gul. Og faktisk skal der ikke meget mere til, end en smuk gul buket til at give dit frokostbord påske vibes. 

8 Mal fine ansigter på æg

Hjemmelavet påskepynt behøver ikke være grimt. Det kan derimod give påskebordet et hyggeligt og personligt præg som disse æg med fine håndmalede ansigter.

IDÉ Lav dette til en aktivitet for hele familien. Børnene vil elske det!

9 Fine fugle til forårsgrenene

Har du sat forårsgrene i vaser, er de oplagte at pynte fint. Er du ikke til kulørte æg, kan det være, at disse fine fugle er noget for dig? 

10 Den ophængte påskedekoration

Påskepynten behøver ikke altid ligge på bordet. Gør som her og hæng påskeæg i forskellige niveauer fra en ophængt dekoration over bordet. 

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...