Påskebord: 14 idéer til den fineste borddækning

For de fleste betyder påsken frokostmiddage og samvær med familie og venner. Se med her og bliv inspireret til, hvordan du kan dække det fineste påskebord – der ikke kun er gult og dekoreret med små kyllinger. Vi har samlet de 14 bedste idéer til påskepynt.

Idéer til pynt til påskebordet

14 fine idéer til dekoration og pynt til årets påskebord.

© Lyngby Porcelæn / Getty Images

Ordet 'påske' får dig måske til at tænke på påskeharen, chokoladeæg og solgule fjer, og i mange hjem er det da også dette, der præger indretningen, når der skal pyntes op til højtiden.

Men påskepynt findes i mange forskellige afskygninger, og hvor nogle er til det farverige og funklende, er andre til det afdæmpede og enkle.

Uanset, om du gør meget eller lidt ud af at fejre påsken, findes der mange måder, hvorpå du kan give dit påskebord et personligt præg. Måske mangler du ideer til årets påskeborddækning?

Se med og bliv inspireret herunder, hvor vi har samlet 14 idéer til, hvordan du kan dække et fint påskebord.

Sådan dækker du det fineste påskebord: 14 idéer til pynt og dekoration

1. Dæk påskebordet med en buket af gulerødder

En buket af gulerødder på påskebordet er en simpel, men sød idé, hvis du har en glasvase med en vis volumen.

Bind en buket, hvor du inddrager gulerøddernes grønne toppe, og lad dem flankere glasvasens sider som blikfang.

2. Den hjemmelavede fuglerede

Med en smule bast kan du nemt og hurtigt forme en fuglerede til små dekorerede æg – enkelt, stilet og en sød detalje til påskebordet.

Har du tid og overskud, er denne ide tilmed oplagt, hvis husstandens mindste medlemmer gerne vil være med til at pynte påskebordet – så kan de nemlig stå for at dekorere de fine, små påskeæg.

3. En krans af æggeskaller på påskebordet

De fine påskekranse er ultra nemme at lave selv og vil pynte fint på dit påskebord.

Du kan pynte kransene med lige det, du gerne vil, alt efter hvilket udtryk du går efter til dit påskebord. Se flere varianter og bliv inspireret til, hvordan din påskekrans skal se ud.

4. Pynt påskebordet med fine og sjove servietter

En foldet serviet kan skabe en kæmpe wauw-effekt på et opdækket bord – og det gælder selvfølgelig også på påskebordet.

Fold fx servietterne som disse kaninører, der vil give dit påskebord et sjovt og legende udtryk.

5. Gulerodsmimosaer til påske

Selvom de fleste af os straks tænker på æg, påskeharer, lam og kyllinger, når der står påske i kalenderen, er det nærliggende at udbrede porteføljen af påskeikoner til at omfatte gulerødder. Lav fx en indbydende gulerodscocktail, der både vil pynte på påskebordet og glæde dine gæster.

Elsker du ikke smagen af gulerodssaft, kan du holde dig til at pynte med en grøn top, og i stedet bare fylde glasset med fx appelsin, der stadig vil give borddækningen et strejf af påske.

6. Bring påskeblomsterne ind på bordet

Forår og påske er lig med blomster. Brug et æggebæger eller en lille vase ved hver tallerken på påskebordet, og fyld dem med vintergækker, anemoner eller påskeliljer.

7. Den gule buket, der gør forskellen på påskebordet

Er der noget, der kan give associationer til påske, så er det farven gul – og det behøver ikke nødvendigvis kun at være i form af kyllinger.

Faktisk skal der ikke meget mere til end en smuk gul buket for at give dit frokostbord påskevibes.

8. Mal fine ansigter på æg

Hjemmelavet påskepynt behøver ikke kun være det mindre æstetiske, der er lavet af karton og glimmer.

Du kan fx give påskebordet et hyggeligt og personligt præg med hjemmelavet påskepynt i form af disse æg med fine håndmalede ansigter.

IDÉ Lav dette til en aktivitet for hele familien. Børnene vil elske det!

Pynt til påskebordet
© Getty Images

9. Pynt påskebordet med sæsonens grene

Måske er du så heldig, at du kan finde de fine forårsgrene i baghaven – eller også kender du helt sikkert en, der kan. Uanset, er forårsgrene oplagte at pynte påskebordet med, hvis du gerne vil have nogle påskedekorationer, der ikke kun er gule eller forestiller små kyllinger.

Og hvad endnu bedre er, at hvis du håndterer forårsgrene rigtigt, kan du få dem til at holde længe – og de kan derfor pynte på meget mere end bare påskebordet.

10. Fine fugle til forårsgrenene

Har du pyntet påskebordet med forårsgrene i vaser, er det oplagt at dekorere dem fint.

Er du ikke til kulørte æg, kan du folde eller klippe små fugle og sætte dem på grenene – det vil helt sikkert være prikken over i'et på påskebordet!

11. Den ophængte påskedekoration

Påskepynten behøver ikke altid at ligge på bordet. Gør som her, og hæng påskeæg i forskellige niveauer fra en ophængt dekoration over bordet.

Du kan gøre påskeæggene endnu mere personlige ved at lade familiens mindste dekorerer dem. Gør det eventuelt til en aktivitet under påskefrokosten – så er børnene underholdt, og der bliver pyntet mere og mere op, som frokosten skrider frem.

LÆS OGSÅ Sådan forvandler du æg til pastelfarvet påskepynt helt uden kemikalier.

Dekorationer til påskebordet
© Mi Skjold Brix

12. Husk maden på påskebordet

Maden er en stor del af det, der står på påskebordet – så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af den, så den også pynter.

Lav fx en fin kage i påskens farver eller pynt den med slik og godter, der kendetegner højtiden.

13. Pynt påskebordet med gækkebreve

Er der noget, der hører påsken til, så er det gækkebreve!

Og selvom det ikke oprindeligt er gækkebrevenes formål, så er de ret fine at pynte påskebordet med. Klip selv en masse små gækkebreve, eller få børnene i husstanden til at hjælpe dig – det vil de helt sikkert synes er hyggeligt!

IDÉ Få alle gæsterne til at klippe et gækkebrev med et gækkerim inden påskefrokosten. Dæk så op med et gækkebrev ved hver plads på påskebordet, og få gæsterne til at gætte, hvem der står bag gækkebrevet ved deres plads. På den måde kan du lave påskepynten til et underholdende indslag mellem maden.

LÆS OGSÅ 25 søde påskerim og idéer til, hvordan du kan klippe et gækkebrev

Sådan dækker du et fint påskebord
© Getty Images

14. De dekorerede påskeæg

Er du rigtig kreativ, kan du selv male og dekorerer fine påskeæg. Læg dem fx rundt omkring på påskebordet eller hæng dem fra nogle grene i en vase.

LÆS OGSÅ 14 stilfulde og anderledes idéer til, hvordan du kan dekorere dine æg