Ideer til påskebord
© Lyngby Porcelæn/Getty Images

10 ideer til hvordan du dækker det smukkeste påskebord

Inden længe banker påsken på døren og for de fleste betyder det påskemiddage og samvær med familie og venner. Se med her og bliv inspireret til, hvordan du kan bringe påsken ind i din borddækning.

4. februar 2020 af Laura Edlefsen Thurøe

Ordet påske får dig måske til at tænke på påskeharen, chokoladeæg og solgule fjer, og i mange hjem er det da også dette, der præger indretningen, når der skal pyntes op til denne højtid.

Påskepynt findes i mange forskellige afskygninger, og hvor nogle er til det farverige og funklende, er andre til det afdæmpede og enkle. Leg med udtrykket når du dækker op til dette års påskemiddag.

Uanset om du gør meget eller lidt ud af at fejre påsken, findes der mange måder, du kan give dit påskebord et personligt præg. Måske mangler du ideer til dit påskebord? Se med her og bliv inspireret. 

Den hjemmelavede fuglerede

Med en gang bast kan du nemt og hurtigt forme en fuglerede til små dekorerede æg – enkelt, stilet og en sød detalje til borddækningen.

Guld detaljer på påskebordet

Med guld maling og guld glimmer kan du give påskeæggene et elegant look som med garanti vil imponere dine gæster.

Skab et sjovt og legende udtryk med servietterne

En foldet serviet kan skabe en kæmpe wauw-effekt på et opdækket bord og med disse foldede kaninører kan du give dit påskebord et sjovt og legende udtryk.

Keep it simple

Er du til det afdæmpede og simple look, kan dette være en bordopdækning for dig. Hold farverne mørke og lad påsken skinne igennem med en enkelt forårsblomst og et par dekorative fjer på tallerkenerne.

Et royalt påskebord

Royal Copenhagen har i flere århundreder været en klassiker i dansk design, og når det kommer til at fejre højtider, er brandet også med i mange danske hjem. Eksempelvis kan du bruge disse smukke æg fra påskekollektion som dekoration på dit påskebord.

Bring påskeblomsterne ind på bordet

Forår og påske er lig med blomster. Brug et æggebæger eller en lille vase på hver tallerken og fyld dem med vintergækker, anemoner eller påskeliljer.

Det gule påsketema

Er der noget der kan give associationer til påske, så er det farven gul. Pynt bordet i gule, rustne og gyldne farver for at sikre den rette påskestemning. 

Mal fine ansigter på æg

Hjemmelavet påskepynt behøver ikke være grimt. Det kan derimod give påskebordet et hyggeligt og personligt præg som disse æg med fine håndmalede ansigter.

IDÉ Lav dette til en aktivitet for hele familien. Børnene vil elske det!

Forårsgrene som påskepynt

Bring et par grene fra haven ind på bordet og pynt dem med påskeæg i alverdens farver. En nem løsning med stor effekt.

IDÉ Grene i deres naturlige form kan give et råt og moderne look uanset årstid og kan derfor også bruges i din indretning efter påske.

Den ophængte påskedekoration

Påskepynten behøver ikke altid ligge på bordet. Gør som her og hæng påskeæg i forskellige niveauer fra en ophængt dekoration over bordet. 

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...