11 PUUURFECT DIY-projekter til dig, der virkelig elsker din kat (og pæn indretning)

Du kan nemt score nogle billige point hos din kat og samtidig selv nyde resultatet. Få her de mest stilrene bud på DIY til din kat som ikke vil ødelægge din æstetiske indretning.

Indretning til kat

Er du træt af at din sofa bliver brugt som kradsebræt eller at din reol bliver brugt som katteseng?

Bare rolig - det kan løses! Der findes alverdens gode ideer, du kan lave til din kat, som fint kan blende ind i din fabelagtige indretning i stedet for at blive praktiske øjebæer.

Kig med her, fat hammer eller hæklenål og kom i gang med at lave interiør, som både du og din kat vil elske

Find din kats favorit her

Simpelt kradsebræt

Lav et kradsebræt, som nemt kan flyttes rundt i boligen. Du skal bruge to korte brædder og noget grov snor.

Du skal bruge et rektangulært bræt. Sav et stykke af i den ene ende, og montér det under det store, så du skaber en hældning.

Vikl grov snor omkring det store bræt på midten. Et voilà: et kradsebræt, som kan bruges hvor som helst.

Hæklet hule

Alle katte elsker huler, alle katte elsker at gemme sig! Der findes mange opskrifter på hæklede huler til din kat. Vælg noget tykt garn i en nedtonet farve og hækl en hule til din kat. Hvis du vælger garn med uld, vil din kat sætte ekstra pris på dens nye yndlingssted.

Lur på væggen

Lad din kats seng indgå som en del af din indretning ved at hænge dens sovested op på væggen. Hvis du vælger en smuk kurv kan den indgå som kunstværk i en billedvæg og din kat vil nyde at have overblik over stuen fra sin nye plads.

Klatrevæg for missepoter

Hvis du sætter hylder op i forskellige niveaer, kan din kat springe op og ned som en ægte tiger! Hvis du bruger råt træ og tilføjer planter vil jungle-stemningen virkelig træde frem.

Kradsevenlig kaktus

Hvorfor ikke udnytte pladsen på trappen og give din kat mulighed for at strække sig og file kløerne. Skær træplader ud i form som kaktus og lim reb i passende farver på. Lav et par stykker og sæt dem på forskellige trin på trappen så ørken-stemningen understreges.

Sidebord med kattebo

Beklæd dit sidebord med træ på alle fire sider, hvori der er et rundt hul i den ene side. Put din kats yndlingspude ind i hulebordet, og du har et lille afsætningsbord til din kaffe og en kattehule i samme møbel.

Æstetisk legetøj

Her er det klassiske en pind med en snor med en fjer i, opgraderet til et mere æstetisk bud. En rundpind fra byggemarkedet eller en bambuspind fra haven vil egne sig godt til dette projekt. Hertil kommer at vælge læderdetaljer i afdæmpede farver, og du har et smukt bud på et klassisk legetøj til din kat.

Stilfuldt kradsebræt

Find en ramme eller bakke i en form, du synes er flot og beklæd den med sisal-tæppe. Så har du et stilfuldt kradsebræt til at hænge op på væggen og implementere i din indretning uden at miste din cool vibe i indretningen.

Stilfuldt... toilet

De fleste kattebakker er bestemt ikke særlig charmerende at se på. Derfor bør du bygge en boks med et hul som indgang - og en låge, så der nemt kan rengøres. Så kan din kat besørge i et smukkere møbel, og du slipper for at se på plastikbakken.

Katte-tipi

Du kan lave en tipi til din kat ud af fyrretræshylder, som kan købes i ethvert byggemarked. Der skæres halvvejs ind til midten på hver hylde og så samles de to hylder til en trekant. Dernæst sættes en hylde i som bund, og når du har fyldt op med en blød pude, er tipien klar til at blive brugt.

Væg med beviklede håndtag

Sisal-håndtag kan købes færdige og klar til at skrue i væggen. Ellers kan dørstopper eller dørhåndtag bevikles med sisal-snor og bruges. Projektet er lige til at gå til, og du kan således nemt lave et legeland til din kat!