13 nemme halloweenkostumer, du kan nå at lave i sidste øjeblik

Hvis du ikke er i god tid, men gerne vil være mere kreativ end spøgelset af et hvidt lagen, kan du lade dig inspirere af sjove, anderledes og nemme kostumer til store og små, der kan skabes med et minimum af remedier.

Nemme halloween kostumer
© Getty Images

Kommer halloween også altid lidt bag på dig, så du år efter år står uden kostume til både dig og dit barn?

Så frygt ej! Du kan nemt lave dit eget halloween kostume - også selvom det er i sidste øjeblik.

De hjemmelavede halloween kostumer kan nemlig oftest lave af ting, du allerede har derhjemme.

Vi har samlet 13 idéer til nem halloween udklædning, som kan bruges af både børn og voksne.

TIP Du kan finde gode råd og info til slik-raslen nederst i artiklen.

1. Nemt halloween kostume af gammel paraply

Har du en gammel paraply liggende? Så er du ikke langt fra at have dette nemme halloween kostume til dit barn på plads.

LÆS OGSÅ Sådan laver du en græskarlygte

2. Hjemmelavet edderkoppespind-kostume

En saks og en tur til den nærmeste stofforetning efter filt er alt, du behøver, for at skabe denne halloween udklædning, som kan bruges af både børn og voksne. Opgrader edderkoppespind-kostumet fx med en plastikedderkop, og ingen øjne vil være tørre.

3. Lav selv halloween kostume af pap

Har du noget pap liggende? Det kan både være hvidt eller fra fx en flyttekasse. Så er den halloween udklædning, som du selv kan lave i sidste øjeblik, næsten hjemme.

LÆS OGSÅ 7 gyseligt gode cocktails til din halloweenfest.

4. Halloween udklædning af vandballoner

Stik i den nærmeste legetøjsforretning og køb en pose vandballoner. Find en gennemsigtig plastiksæk, og tegn eller print et logo. Et voila! Så har du lavet en rørende nemt halloween udklædning.

5. Forvandel en toiletrulle til dit halloween kostume

Bagsiden af en blok eller pappet fra dit yndlingsmorgenmadsprodukt + en toiletrulle = så er du ret langt med dit halloween kostume.

Har du ikke lige kobbermaling liggende, så brug lim og sølvpapir til at beklæde din papnøgle og kom i mål med makeup, der leder tankerne hen på dukkelise.

6. Nemt og uhyggeligt halloween kostume

Brug noget af pynten, der bliver solgt de fleste steder, og fæstn kryb til hudfarvede strømpebukser. Hop i en sort kjole og læg en dyster makeup. Så er den halloween udklædning på plads. Nemt!

7. Nem halloween udklædning til dit barn

Er det ikke den helt uhyggelige halloween udklædning, du er ude efter, så udsmyk din paraply med gavebånd, silkebånd, bobleplast eller strimler af fryseposer. Så har du lavet den fineste fineste gople.

Skal det være ekstra vildt, kan du bruge LED-lyskæden fra julekassen, hvis du har den slags med batteri, og tape den fast langs kanten. Hop i hvidt fra top til tå og svøm af sted.

LÆS OGSÅ 14 skræmmende, men lækre opskrifter til halloween.

8. Klæd dig ud som Frida Kahlo

Frida Kahlo gav os ikke blot sin selvbiografiske kunst, men også en af de nemmeste udklædninger. Fat en brynpensel, flet håret og sæt det med hårnåle i en lav knold. Lav en krone af blomster enten fra haven, supermarkedet eller sågar af toiletpapir, du farvelægger. Nød lærer nøgen kvinde at spinde, som man siger.

9. Lav selv dit eget halloween kostume

Brug et stykke pap eller karton, og lav en polaroidramme som din udklædning til halloween. Hvad, der skal i den (og hvor uhyggeligt, det skal være), er op til dig.

10. Nem halloween udklædning af gammelt tøj og sikkerhedsnåle

Har du eller junior noget tøj, der har aftjent sin værnepligt, så klip det op, og sæt det sammen med sikkerhedsnåle. Og wupti! Så har du nemt og hurtigt lavet et halloween kostume.

TIP Du får det bedste resultat, hvis farverne er mørke.

11. Lav halloween kostume kun med make-up

Har du en læbestift og en eyeliner liggende, kan du give den gas som et Roy Lichtenstein-maleri. Skal det være ekstra gennemført, så tegn også på tøjet.

Klar på mere halloween? Her er 11 nemme DIY-projekter til halloweenfesten.

12. Forvandel dit gamle tøj til uhygge

Lav selv et nemt halloween kostume ved at købe eller ofre en t-shirt, som du klipper til enten edderkoppespind eller et skelet. Fuldend udklædningen med make-up, der gør det ekstra uhyggeligt.

13. Klæd dig ud som en hjertedronning

Har du et spil kort og en klipsemaskine, behøver du ikke engang træde udenfor din egen dør for at lave dit eget halloween kostume. Klips kortene sammen, så du bliver forvandlet til en hjerterdronning.

LÆS OGSÅ 7 nemme kostumer, du selv kan lave.

Hvilken dag går børn rundt og rasler til halloween?

Da slikraslen foregår om aftenen efter mørkets frembrud, vælger mange at sende deres børn på halloween-tur den nærmeste fredag eller lørdag, så den senere sengetid ikke resulterer i en træt skoledag for de små monstre, spøgelser og dracula’er.

Ligger halloween på mandag d. 31 oktober, som i 2022, kan det sagtens udløse en raslen lørdag d. 29 oktober.

Det kan godt være et forvirrende element i nogle nabolag, hvis raslen foregår over flere dage, og nogle med rette spørger: Hvornår kommer børnene egentlig og rasler, hvis man skal forberede pynt og lækkerier?

Løsningen er blevet, at man i mange lokalområder aftaler specifikke tidsrum samt pynt og græskaropstillinger, så børnene ved, hvor deres dørbanken kommer til at udløse en (u)hyggelig slikudveksling. Det er ofte forældre med egne børn i lokalområder, der deltager i rasle-festen

Voksne uden børn, der alligevel gerne vil deltage i festlighederne og dele slik ud, kan derfor med fordel holde sig opdateret på de respektive online platforme, hvor boligforeninger og villaveje har oprettet samtalegrupper til praktisk kommunikation.

Et godt almennyttigt tip er at foreslå kl. 21 som øvre grænse for, hvornår de sidste sukkerhungrende knoer og pegefingre skal have jaget de voksne op af sofaerne.

Børnene skal helst have en god oplevelse med at stemme dørklokker og banke på hos fremmede.

Hvornår er man for gammel til at rasle?

Nogen sidder måske og overvejer, hvorvidt deres egne poder har nået den øvre aldersgrænse for at kunne være med til at rasle. I Danmark er der ikke nogen regler for, hvornår man er blevet for gammel til at rasle - så længe man opfører sig pænt og er klædt ud.

Det skal helst være sjovt for alle parter, og det fremstår nok en smule upassende for unge godt op i teenagealderen at gå rundt i nabolaget og spørge efter slik (bortset fra, hvis de passer på mindre søskende).

Størstedelen af raslende børn gør det i høj grad også for at komme rundt og vise deres kostumer frem for hinanden og omverdenen. Konsensus omkring udklædning er, at civilt klædte børn risikerer at blive afvist i døren - de skal som minimum have et lagen med to huller over hovedet og tilbringe aftenen som spøgelse.