16 børnevenlige DIY-idéer til, hvad I kan lave af efterårets guld

Lige nu byder naturen på et væld af lækkerier, der kan danne grundstenen i de fineste kreaprojekter med familiens mindste. Find jeres favorit her.

© Getty Images

Idéer til kreative efterårsprojekter med børn

Efteråret er kommet, og vi nærmer os efterårsferien. Børnene har fri fra skole, og så er der rigtig tid til at få hygget og være kreative.

Tag en kurv under armen og saml alt fra blade i flotte farver, grankogler, kastanjer og andet du falder over. Naturen har lige nu mange ting, der kan bruges til kreativ leg og udfoldelse.

Her får du 16 ideer til, hvordan du kan bruge efterårets guld med dine børn og råhygge i nogle timer.

Flyvende guldsmed

Piberenser, perler og nedfaldne ahornfrø kan blive til de fineste svævende guldsmede. Du kan også bruge ståltråd til at forme insekterne, hvis du er til et endnu lettere udtryk.

Tryk på stof eller papir

Brug maling og blade til at lave dekorative tryk. Kombiner forskellige blade og brug flere farver maling for at opnå et look ala skovens multifarvede skala. Lav dine tryk på enten karton eller stof, fx på muleposer eller som postkort.

Kastanjer til ophæng

Lav fine ornamenter i smukke farver og hæng dem op på en efterårsgren, du stiller i en stor vase. Det pynter fint i hjemmet og tilfører en skøn stemning i stuen.

Filtkugler og grankogler

...i skøn forening! Brug limpistol til at fæstne de små farverige kugler på grankogler. Afslut med at sætte en snor i og hæng dem op. Oplagte til juletræet, men også fine på en efterårsgren i vindueskarmen.

Kastanjedyr next level

Opgrader de klassiske versioner og lav en skøn majonet-dukke.

Livagtige insekter

De ser næsten ægte ud, men de er lavet af små kviste, blade og andre ting du kan finde i naturen. Lad fantasien få frit løb og lav jeres egne fantasidyr og brug lim til at fæstne dem på karton. Rammes de ind i en tyk ramme, ligner de næsten de udstillede dyr, man kender fra naturhistoriske museer.

Guirlande af naturens bær

Saml bær, agern, hyben, små grankogler og blade, og sæt dem på en snor eller et stykke ståltråd. Sæt flere sammen og hæng på en gren som et ophæng med ranker eller form til en ring, og du har en fin efterårskrans.

Vikl en gren

Brug garnrester eller bånd i farver, du kan lide, og vikl omkring grene, du finder i naturen. Lav nogle stykker, og lad dem gøre det ud for en buket midt på bordet. Du kan tilføje små filtkugler for ekstra effekt.

Hjemmelavede pensler

Eksperimenter med at lave jeres egne pensler. Når der males med naturens egne materialer vil udtrykket med garanti blive et andet og langt mere legesygt end med normale pensler. Afprøv forskellige blade og kviste til projektet.

Keramiker for en dag

Brug selvhærdende ler (kan købes i de fleste hobby-forretninger) og tryk blade ned i leret. Du kan bruge udstiksforme og rulle blade ned i leret og bruge til ophængning eller forme dit ler så en skål dannes.

Tilgodese fuglene

Lav din egen blanding af korn og kerner til fuglene og lad en grankogle gøre det ud for et foderbræt. Der findes mange forskellige opskrifter og versioner - fælles er, at det helt sikkert vil være et hit hos ungerne. Tag dem med i køkkenet og lad dem efterfølgende opleve hvordan fuglene får glæde af jeres kreationer.

Wall hanger

En efterårsgren fra skoven og pom pom'er i dine yndlingsfarver kan sættes sammen til et dekorativt vægophæng. Du kan vælge at bruge garn i mere brændte nuancer for at understrege efterårsstemningen.

Malede kviste

Små-grene malet i alle regnbuens farver kan sættes sammen med ståltråd til alverdens fine motiver. Her et hjerte, men prøv også at lave stjerner, cirkler, firkanter eller noget helt fjerde.

Dyr af blade

Saml efterårsblade i de smukkeste farver og brug flydende lim til at lave smukke dyr. Ram dem ind og hæng op på væggen eller brug som postkort.

Anderledes fotoramme

Brug grene som udgangspunkt for denne fine holder til billeder, kort eller små udklip. Hvis du bruger mangefarvet garn, skabes regnbue-looket hurtigt. Måske en idé til teen-værelset?

Lysestager af syltetøjsglas

Brug gamle glas fra madlavning til at lave de fineste efterårs-lysestager. Når først et stearinlys tændes, reflekterer bladenes smukke farver lyset så fint.