5 nemme trin: Sådan gror du dit helt eget avocadotræ

Det er hverken besværligt eller krævende at dyrke din egen avocadoplante. Det kræver blot en avocadosten og en god portion tålmodighed – vi guider dig her!

Avocadoplante
© Getty Images

Havecenteret, planteskolen og blomsterhandleren har massevis af spændende stueplanter, som kan pryde i vindueskarmen. Men de sjoveste er altså dem, du selv gror fra bunden – og det behøver slet ikke at være svært!

Næste gang du rører en god guacamole, skal du gemme stenen fra din avocado. Med kun få remedier, lidt kærlighed og (en pæn portion) tålmodighed vil stenen forvandle sig til det smukkeste træ.

Følg vores 5 nemme trin herunder, så bliver det let som en leg at gro dit eget avocadotræ – og vi lover, at følelsen af hjemmedyrk er det hele værd!

5 lette trin til at gro et avocadotræ

Avocadotræ
© Getty Images

Beskæring af et avocadotræ

Når dit avocadotræ for alvor begynder at vokse med store smukke blade, kan du nippe topskuddene af. På den måde vil træet begynde at forgrene sig, så du får en mere busket plante.

Hvor højt bliver et avocadotræ?

Avocadotræet kommer oprindeligt fra Mellemamerika, hvor det i gennemsnit bliver omkring 10 meter højt. Så højt bliver et avocadotræ dog ikke i Danmark!

På grund af vores kølige klima gror de fleste nemlig træet i vindueskarmen, hvor det kan vokse sig til en stor og flot stueplante, der måske kan snige sig op på en meter eller mere – men aldrig til et flere meter højt træ, der giver avocadoer. Så dem må du købe i supermarkedet i stedet.

LÆS OGSÅ Den ultimative planteguide: Alt du skal vide om planter.