5 overraskende måder at bruge Ikea-klassikere på

Det kræver ikke meget at give Ikeas klassikere ekstra personlighed, så de skiller sig ud fra mængden. Du kan nemlig nemt lave dem om eller bruge dem på nye måder

Måder at bruge Ikea-klassikere på

I dag er det ikke kun funktionaliteten, der skal fokus på i hjemmet. Din personlige stil må også gerne skinne igennem og sætte præg på indretningen. Derfor kan du her få tips til, hvordan du kan lege og eksperimentere med din egen stil.. Du kan nemlig hurtigt sætte et personligt præg på dine Ikea-klassikere eller give dem en helt ny funktion. Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt!

Ikea indretning

Stemningsfyldt stol

Fyrretræsstolen fra IVAR-serien er en klassiker i mange danske spisestuer. Stolen kan nemt piftes op og gøres unik med maling eller bejse.

En årets helt store tendenser er vævning, og hvorfor ikke bruge det som inspiration derhjemme? Du kan nemlig selv væve en unik og smuk stoleryg, som virkelig skiller sig ud og skaber en hyggelig stemning i spisestuen. Se her, hvordan du gør.

Ikea indretning

Plantestation

Vi er mange der har en masse ting læggende, som vi aldrig kan finde, når vi skal bruge dem. Og måske er der ikke nok hylde-og skabsplads derhjemme. Det er derfor RÅSKOG rullebordet hurtigt er blevet en Ikea must-have.

RÅSKOG er ultra-funktionelt og i disse tider, hvor mange af os sætter pris på et grønt hjem og dyrker krydderurter, er det optimalt at bruge rullebordet til at holde styr på krukker og potter. Og hvis du ligger en bakke øverst, kan du nemt bruge det til vandestation for de små planter.

Gardinholder Ikea

Cool gardinholder

Hvem siger, at man skal overholde de originale funktioner, som et produkt er designet til? Tag eksempelvis en toiletpapirholder - har du nogensinde tænkt over, at den kan bruges på hav af forskellige måder?

Hvis du har nogle gamle stykker læder liggende eller en sjat spraymaling tilovers, er det nemt og hurtigt at give toiletrulleholderen et nyt look og en ny funktion. Brug den som gardinholder, så du nemt og smukt kan trække fra, når lyset skal lukkes ind i stuen.

Indretning Ikea

Personligt vægmaleri

Med skabe i stuen kan man nemt gemme underholdningscentret af vejen og opbevare familiens småting. Men en hel skabsvæg kan nogle gange stjæle rampelyset - og ikke på den gode måde.

Ikeas IVAR-skabe har et formsprog, som passer i de fleste hjem. Og med lidt maling kan du tilføre det et personligt udtryk. Lav for eksempel en statement-væg og mal et unikt kunstværk henover lågerne, så det stjæler rampelyset på den gode måde.

Gardinholder Ikea

Køkkengardiner

Vil du gerne have lyset ind i køkkenet, men også skærme lidt af? Så brug de tekstiler, som du har ved hånden, i stedet for at installere det helt store gardin.

Viskestykker kan nemt bruges til det formål - med en lille tværstang og et par træklemmer er det hurtigt at sætte op. Det giver en hyggelig landstemning til køkkenet og kan let skiftes ud alt efter behov og humør.