6 Ikea-møbler, der har potentiale til at blive det næste hack-hit

Du kender sikkert allerede til de mange forskellige hacks med skabene Ivar. Men hvad med disse?

Fransk flet ikea hack
© Fronteriors/House of Hawkes
Ikea hack Billy

BILLY-reolen

Den er efterhånden en sand klassiker, når det gælder Ikeas brede sortiment og fejrer i år sit 40 års jubilæum.

Reolen, der blev designet i 1979, er designet som den ultimative bogreol, men i dag er den meget mere end det i en tid, hvor mange læser en stor del på skærm.

Idé 1

Billy-reolerne har et mega potentiale, hvis du drømmer om en indbygget bogreol! Køb tilpas mange reoler til at udfylde det stykke væg, du har udset dig og luk af for gab til vægge og loft med træ, som du herefter spartler og maler.

LÆS OGSÅ Lav en smuk indbygget reol af Ikea-reoler

Idé 2

Opgrader din reol med nogle fronter. De kan købes i Ikea, men i stedet for at vælge nogle standard-låger, så opgrader det hele med maling og fransk flet. Du skal bruge Oxberg lågerne og fjerne træet inde i rammen. Det er her, dit franske flet, som du kan købe på rulle, skal monteres i stedet.

Du finder en meget udførlig og nem guide her

Og er du mere til at købe dig til et færdigt resultat, så hold øje med Fronteriors, der vil sætte deres smukke fronter som på billedet i produktion.

Ikea hack Duktig Seng

'Duktig'-dukkeseng

Ligesom legekøkkenet i samme serie, skulle man næsten tro, at Ikea havde designet dukkesengen ud fra en mission om at få folk til at sætte deres personlige præg på dem.

Idé 1

Fx skriger de lidt på en klat maling! Her er der også pyntet med knopper på stolperne og et lille trærelief på gavlen, som gør udtrykket romantisk og nostalgisk.

Idé 2

Du kan også slå flere senge sammen og skabe en køjeseng. I forhold til udtryk og farvevalg kan sengen trækkes i mange forskellige retninger! Og funktionsmæssigt bliver de også brugt som seng til katte!

'Regolit'-rispapirlampe

Rispapirlamper oplever en renæssance i disse dage, men synes du, det farveløse udtryk er en anelse for spartansk til din smag, er der mange nemme muligheder for at give dem en visuel opdatering uden at skulle trække det helt store skyts frem.

Idé 1

Mal lamperne i en smukt mønster, hvor du ikke gør andet end at sætte prikker. Her er tricket at simpelt er godt.

Idé 2

Rispapirlamperne er også nemme at forvandle til fantasifulde væsner til børneværelset som her, hvor den gennemsnitlige lampe pludselig er blevet til en eventyrlig enhjørning. Men det kunne også være en luftballon eller måske en fodbold. Det er kun dine kreative evner, der sætter grænsen.

Ikea hack Stockholm 2017

'Stockholm 2017'-sofabord

Det populære sofabord, der er nært beslægtet med skabet af samme navn - og materiale - er blevet lidt af en nyklassiker. Men det smukke design kan snildt klare, at du sætter dit personlige præg på det.

Idé 1

Udstyr bænken med en lækker lædermåtte, der gør den endnu mere rustik og velegnet som bænk i fx entréen.

Idé 2

Du kan også male benene og hjørnerne på bænken, som ikke er dækket af flet. Fx i en smuk, glansfuld rød, der giver et cool, kunstnerisk udtryk og forvandler den ellers ferske bænk til noget af et statement piece. Går du denne vej, så husk at dække flettet ordentligt af, så du ikke kommer til at ødelægge det med maling.

Ikea Hack Lack bord

'Lack'-sofabord

Lack har været en del af Ikea så længe, at det er blevet en evergreen. Men selvom Ikea selv sender dem på gaden i friske farver, så kræver Lack noget ekstra, hvis de skal blive rigtig cool.

Idé 1

En af måderne er at transformere laminatsofabordet til en tjekket klinkebord! Det kræver hæftegrunder, fugemasse og klinker, der passer i målene.

Idé 2

Du kan også opgradere dit Lack-bord med spejle! Skab en reflekterende kube til at bruge som sofabord eller sidebord. Det er en relativt nem process, der ikke koster alverden at føre ud i livet - om end det naturligvis er dyrere end de 99 kr. du slipper for sofabordet.

Ikea Hack Vittsjö

Vittsjö-serien

Det er de færreste af os, der har en smed gemt i os, og derfor er den minimalistiske serie af møbler af stål og glas et undervurderet fundament og afsæt til DIY-projekter med et top tjekket resultat.

Idé 1

Brug enten tv-bænken (på billede ovenfor) eller det ene af sofabordene i indsatsbordesættet (vist nedenfor) til at kreere din egen bænk, som du kan bruge i entréen eller for fodenden af din seng.

Se endnu flere super cool Ikea-hacks her, hvor vi har lavet listen over de 30 fedeste Ikea-hacks