6 kreative DIY-idéer til en lille have på altanen eller terrassen

Du behøver ikke en stor baghave for at have planter og krydderurter i dit uderum. Her får du 6 geniale idéer til en lille have på altanen eller terrassen – det er kun fantasien der sætter grænser.

© IKEA

Smuk plantevæg på altanen eller terrassen

Lav en smart plantevæg på altanen og terrassen, der er både pladsbesparende og smuk at se på. Denne løsning er til dig, der gerne vil have plads til mange planter og krydderurter på et lille areal. Vi er vilde med denne udgave med jerngitter og fine tubeformede glas til planterne.

LÆS OGSÅlav selv en grøn væg

Rullebord: Genial løsning til et lille område

Hvis du har en lille altan eller terrasse kan et rullebord være en smart løsning til opbevaring af haveredskaberne. Vælg et rullebord med flere niveauer, og fordel tingene efter dit behov - flyd den eksempelvis med ekstra potter, nyplantede frø, poser med jord og andet værktøj.

Mal kasser og fyld dem med planter

Køb et par billige trækasser og mal dem i en frisk farve, der matcher farvepaletten på altanen eller terrassen. Fyld dem med planter i potter og vær kreativ med indretningen af dem.

Lav et rustikt espalier til terrassen eller altanen

Mål og sav brædder af træ (eller ikke, afhængigt af hvor stort det skal være) og bind dem sammen som en stige med ståltråd. Hvis du vil ha’ et mere hjemligt udtryk, kan du bruge køkkenredskaber som vist på billedet.

Usædvanlige og anderledes blomsterkrukker

Brug noget sjovt og anderledes som blomsterkrukke - eksempelvis en beholder til plastposer som vist på billedet.

Bokse af plast til havearbejde

Det er måske lidt utraditionelt at bruge bokse af plast til havearbejde, men det er ret genialt! De er nemlig nemme at bære og flytte rundt på - men husk at lave et par drænhuller i bunden af plastkassen.