6 tip til at bruge tapeter

Få indehaver af Ferm Living Trine Andersens tips til, hvordan du bruger tapet

1 Tag højde for din egen stil
Når du vælger tapet, er det vigtigt at tage højde for stilen i din egen bolig. Det er let at falde for et flot mønster, men vær sikker på, at det passer til din øvrige indretning.
2 Vælg den nemme løsning
Brug ‘WallSmart’-kvalitet, når du sætter tapet op. Det skal ikke smøres ind i klister og ligge og trække på et tapetbord. I stedet skal du bare smøre lim på væggen, hvorefter du sætter tapetet direkte op fra rullen. Tapetet er desuden formstabilt, så du slipper for overraskende luftlommer.

3 Køb mange ruller
Husk at tjekke, at dine ruller har samme tryknummer eller ’batch number’. Det sikrer, at du får den helt samme farve fra samme trykproces. Køb derfor altid rigeligt og tjek, at du kan levere tilbage - på den måde sikrer du dig mod farveforskelle.

4 Brug tapet til andet end væggen
Har du overskydende tapet, når du er færdig med dit projekt, er der uanede anvendelsesmuligheder. Du kan for eksempel beklæde æsker, sætte det i billedrammer, i sættekasser, bruge det som hyldepapir, tapetsere gamle møbler eller indersiden af dit garderobeskab.

5 Regn dit forbrug ud
En standard-rulle tapet er 53 cm bred og 10 meter lang. Når du skal udregne dit forbrug, skal du huske at tage højde for mønsterpasning, som kan medføre lidt spild.

6 Væggen skal være glat
Vær opmærksom på, at mange moderne tapeter er helt glatte (man er gået væk fra de gammeldags typer med struktur), og derfor er det vigtigt, at din væg er så glat som muligt, inden du tapetserer. Hvis du gerne vil have gjort din væg mere jævn, kan du spartle den op med sandspartel eller bruge en kraftig grundtapet til ujævnheder.