6 ultra seje hacks til værelset, din teenager vil ELSKE!

Du behøver ikke tømme lommerne for at give din teenager det ultimative værelse. Med disse IKEA hacks, som du nemt selv kan lave, bliver værelset både originalt og lækkert. Vi garanterer en glad teen!

Indretningsidéer til teenageværelset
© Pinterest

1, 2, 3, HACK!

Det kan være svært at regne ud, hvad der foregår i hovedet på en teenager, men en makeover af værelset kan næppe give et negativt udfald.

Til gengæld kan det godt resultere i en negativ saldo - men ikke med disse smarte, budgetvenlige Ikea-hacks!

Butiksstemning på værelset

Har du en teenager, der elsker tøj og af samme grund har det liggende overalt? Så kan du med hyldebeslag hænge bukser op, som det ses i tøjbutikkerne. Det vil din teenager helt sikkert synes, er en fed og rå idé, og forhåbentlig vil tøjet inden længe forsvinde fra gulvet.

TIP Brug hyldeknægtene som en del af et åbent klædeskab i steder for et stort, tungt garderobeskab, der tager alt pladsen.

Meget mere end en kommode

Giv teenageren en smart studieplads, der vil gøre lektierne bare lidt mere attraktive. Det betyder forbløffende meget, at have er et inspirerende og praktisk område med plads til mapper, skolebøger, opladere, og det kan du nemt og enkelt få ved at omdanne MALM kommoderne til et fint skrivebord.

Du kan også lave en skøn højseng ud af kommoder og på den vis skabe endnu mere plads og lidt New Yorker stemning på værelset. Det er en super god løsning, hvis det i øjeblikket ser ud som om, der er sprunget en bombe med tøj, sko, tasker og bøger. I får nemlig en del mere opbevaringsplads og så er der noget hyggeligt over at skulle træde op på en skammel for at krybe i seng.

TIP Hæng eventuelt et gardin op foran for at skabe en rigtig hyggekrog.

SE OGSÅ hvordan du indretter et værelse til din tween

Giv reolen en makeover

En kedelig, hvid reol vil de færreste juble over, men hvis du giver den en makeover med selvklæbende folie fx i marmorlook og guldspray, vil reolen stå som et lille kunstværk, og din teenager vil tage imod den med stjerner i øjnene. Især hvis han/hun er vild med det feminine look.

Hvis din teen ønsker et mere råt og industrielt udtryk, kan du nemt opfylde den drøm med en Hyllis reol og sætte et stålespalier bagpå. Her kan de fedeste kasketter og sneakers fx udstilles.

Mangler du det perfekte tøjstativ? Se 20 moderne tøjstativer, der forvandler dit soveværelse

Mal skabene

Ivar skabene kan bruges i de fleste rum, da de er stilrene og funktionelle med god plads. Sving malerpenslen og lad enten skabene gå i ét med vægfarven eller lav en cool kontrast ved at male dem sorte. Skabene vil give teenageværelset et mere modent udtryk, og det skal nok falde i god jord hos beboeren.