7 gode grunde til at du skal lave æg til morgenmad

De er obligatoriske på brunchbordet, men der er virkelig gode grund til også at lave æg til morgenmad!

Spejlægene med purløg var pludselig over alt på instagram, da flere caféer fangede an med at servere små anretninger, gæsterne selv kan sammensætte. En instaklassiker var født.

Og trenden var faktisk noget af det bedste, der er sket på morgenmadsfronten længe. Bedre end croissanter og måske endda også bedre end skyr. Det lader vi være op til dig at bedømme, når vi opremser 7 virkelig gode grunde til, at du skal spise æg om morgenen.

  1. Æg indeholder alle de essentielle fedtsyrer, som kroppen har brug for for at fungere optimalt.
  2. Æg holder dig mæt i længere tid end eksempelvis et stykke brød, fordi de både indeholder fedt og protein, som er længere tid om at blive nedbrudt end kulhydrater.
  3. Æg er nemme at tilberede. Du kan give dem en tur i gryden, på panden, i ovnen eller sågar i microbølgeovnen.
  4. Æg er virkelig billige i forhold til det gode næringsindhold.
  5. Æg er den bedste kilde til D-vitamin i vinterhalvåret lige efter fed fisk og rogn. Og det er meget godt at få dækket. D-vitamin hænger nemlig sammen med knoglerne og musklernes styrke.
  6. Modsat indtaget af kød er der intet der kæder æg sammen med en øget risiko for hverken kræft eller forhøjet kolesterol og dermed hjertekarsygdomme.
  7. Æg til morgenmad gør en positiv forskel på vægten! Folk, der spiste æg til morgenmad i modsætning til hvidt brød tabte sig 65 procent mere ifølge en undersøgelse.

Kilder: Lifehack, Aktiv Træning,