8 nemme DIY-idéer med stor succesrate!

Er du vild med DIY-projekter, men har du svært ved at finde et sted at starte. Vi har samlet 8 nemme, men super fine idéer, der er sjove at lave og giver et flot resultat.

Nemt DIY-projekt
© Getty Images

DIY-bølgen skyller fortsat ind over os og har gjort det i lang tid efterhånden, og når vi vender blikket mod cyberspace, er det nemt at få indtryk af, at alle har hænderne skruet ufatteligt godt på!

Men måske hører du til én af dem med for mange tommelfingre, knap så meget tålmodighed eller bare ren og skær frygt for at fejle og spilde penge på materialer.

Denne guide er til dig!

Her finder du DIY-projekter, som indeholder simple materialer, og som du kan lave på en eftermiddag uden at være i besiddelse af hverken sykørekort, svendebrev eller flere års erfaring.

Find dit næste - måske første - DIY-projekt herunder med (næsten) garanteret succesrate.

Nem vase i populær facon

Vi er fuldstændig vilde med denne fine vase, som vil pynte med en af de mange tørrede blomster, der findes overalt lige nu, eller måske bare i al sin enkelthed uden pynt. Den er nem at bruge som en "pause" i bogreolen for at skabe ro uden at der er tomt.

Hvad endnu bedre er, er at du kun skal bruge 4 ting for at skabe vasen helt selv.

Du kan se den udførlige guide her

Lysestage i marmorlook

En 6 trins-guide til at lave disse skønne lysestager af lufttørrende fimo-ler finder du i linket nedenfor, og vi kan allerede nu afsløre, at det ikke er en større videnskab. Et stearinlys i en fin farve eller de populære snoede lys ville være smukke i disse stager.

Se den udførlige guide her

Solstråle-spejl af bast

Giv dit hjem en boheme-vibe og træk et rigtigt sommerelement med ind i din indretning. Dette bastspejl kræver ikke meget andet end koncentration, så det kan meget vel være dit næste hyggelige eftermiddagsprojekt.

Se den udførlige guide her

Minimalistisk magasinholder

Denne magasinholder er ikke bare smuk og enkel, den er også super nem at lave selv. Det eneste du skal bruge udover hammer og søm er træ, trælim og polyfilla. Det hele kan du få i dit lokale byggemarked, hvor du endda kan få skåret træet på mål, så du slipper for at slide med sav første gang, du kaster dig over en DIY fra bunden.

Giv den også gerne et pift maling i din yndlingsfarve, så den bliver helt unik.

Se den udførlige guide her

Giv din lampeskærm nyt liv

Giv din lampeskærm et nyt look med strimler af stof og lidt dobbeltklæbende tape. Det er det eneste, du behøver - foruden en saks, selvfølgelig. Lige nu er Liberty-stof i høj kurs, men hvis du er mere til et enkelt look, kan du også gå efter ensfarvet stof og lade stoflagene fra dine strimler være det interessante element, der giver lidt struktur.

Har du fået blod på tanden, så kan du også give dig i kast med denne fine lampe af kaffefiltre og en gammel rispapirslampeskærm, som Mie lavede til sit soveværelse.

Nem og miljøvenlig sæbe

Efter foråret 2020s altoverskyggende corona-trussel, har håndhygiejne fået endnu mere fokus, så hvorfor ikke lave din egen unikke sæbe, som kan pynte på badeværelset? De tager kun 20 minutter at lave og efter 3 timer i køleskabet, er din sæbe klar til brug.

Se den udførlige guide her

Forny med maling

Et DIY-projekt behøver ikke nødvendigvis at være ensbetydende med en masse redskaber og udstyr. Det kan også være så simpelt som at male et gammelt møbel. Er det første gang, du maler, så hold dig til træmøbler - ikke laminat. Vask møblet i grundrens, slib det godt ned og tør af med en klud. Så er du klar til at grunde og herefter male med den farve, du synes. Vil du skabe ekstra effekt, kan du vælge at lade en del af møblet stå råt ved at skærme med malertape, så du får en skarp kant.

Hængeplante

En du en planteelsker, men har du efterhånden ikke plads til flere planter, så hæng dem i loftet. Med dette trick behøver du ikke at investere i andet end snor, ring, krog og naturligvis en potte med plante. Du behøver ikke at være ferm med værktøjet, men hvis din fletteteknik sidder lige i skabet, vil du elske dette projekt.

Se den udførlige guide her