9 idéer til halloween-aktiviteter, der gør højtiden særlig for de mindste - trods corona!

Selvom halloween i år ikke kan blive helt som det plejer, er der stadig masser af aktiviter ungerne kan lave, som sikrer en mindeværdig tid.

Halloween-græskar med mundbind
© Getty Images

Halloween nærmer sig og selvom det i år anbefales ikke at gå fra dør til dør, kan tiden stadig markeres, så den blive særlig for familiens mindste.

Se med her og find ideer til, hvordan du kan fejre halloween med ungerne i år.

1 Dekorer døren

Tag halloween-(u)hyggen til et højere niveau ved at dekorere hoveddøren med uhyggelige ansigter.

Det er ikke bare en sjov måde at skabe halloween-stemning på, det er også virkelig nemt. Du behøver ikke andet end pap, tape og en saks, og ellers hvad som helst andet, du kan bruge til at forvandle din hoveddør til et monster.

Paptallerkener kan blive til øjne og med et stykke pap over brevsprækken, kan den blive en mund. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

2 Afkrydsningsleg

En afkrydsningsleg er en god måde at få lavet noget aktivt med ungerne på, som ilvolverer en tur rundt i kvarteret - uden at banke på hos naboerne.

I kan printe denne udgave ud, eller I kan lave jeres egen og selv tegne symboler, som senere skal findes. På den måde kan en gåtur i et halloweenpyntet kvarter blive lidt mere interessant for de mindste.

3 Skær et græskar

En helt klassisk halloween-beskæftigelse er at skære uhyggelige ansigter i græskar. Det er også både sjovt og hyggeligt samtidig med, at du får en hjemmelavet lanterne til at skabe uhygge foran hoveddøren.

Du kan lave den frit fra fantasien, eller du kan tjekke disse gode idéer til at skære en halloween-græskarlygte.

4 Bag en græskarkage

Når du er færdig med dit dekorerede græskar, så brug da de udhulede rester til at bage disse syndige græskarmuffins, som består af en svampet græskarkage fyldt med flødeost og med kanelknas på toppen.

En kage, der passer perfekt til græskarsæsonen, og som vil gøre halloween-uhyggen lidt hyggeligere - og meget lækrere.

5 Se en uhyggelig film

En oplagt halloween-aktivitet er at hente dynerne ind i sofaen og hygge med gode (u)hyggelige film og halloween-godter.

Vi har fundet et par bud på film, hvis fællesnævner er uhygge, og som kan ses af (næsten) hele familien.

  • Casper (det venlige spøgelse)
  • Harry Potter
  • Monsters, Inc.
  • Familien Addams
  • Ghostbusters
  • Plys' Hafferlaf Halloween
  • Monsters House

6 Lav en halloween-pinata

Nu hvor turen ikke går rundt til hoveddøre i hele kvarteret, kan I i stedet låne lidt af traditionen ved fastelavn, hvor katten slås af tønden. Lav en festlig halloween pinata og inviter kvarterets mindste til at slå hul på den.

Hvis alle medbringer deres eget bat og indholdet er pakket i poser i samme antal som gæster, så undgår I at noget skifter hænder for mange gange, og slikket kan ved pinataens brud fordeles retfærdigt mellem de mindste, så de ikke skal kæmpe om godterne indenfor en meget lille radius.

7 Lav spøgelsesflødeboller

Flødeboller er altid et hit, og med denne opskrift får de almindelige flødeboller et tvist af halloween.

Med en marcipanbund og et par æggehvider pisket sammen med glykose og lakridspulver, er du næsten i mål med dine flødeboller. Dypper du dem i smeltet hvid chokolade og tilføjer to prikker af mørk chokolade, har du de fineste spøgelsesflødeboller, du kan servere til halloweenhyggen.

8 Halloween-skattejagt

Under normale omstændigheder ville halloween være forbundet med at gå fra dør til dør og med uhyggelige kostumer skræmme, hvem end der åbner, som til gengæld kvitterer med slik eller andre godter.

For at bevare den følelse en smule, kan I klæde ungerne ud og gemme overraskelser rundt omkring i huset eller haven, som de skal finde. Der kan evt. være med en ledetråd fastsat hver overraskelse, så det bliver en slags skattejagt.

9 Spindelvæv af skradeposer

Et billigt og nemt bud på pynt til halloweenhyggen er disse fine spindelvæv, som kan hænges op rundt om i huset - eller udenfor. De kræver ikke andet end sorte skraldeposer og en saks.

Fold posen og klip spindelvævsmønstre ud, som når du laver gækkebreve. Giv det evt. et skud i papir først, så du får føling med hvordan posen skal foldes og hvor du skal klippe.

LÆS OGSÅ Sådan skjuler du nemt grimme fliser - uden at fjerne dem