Babyshower: 16 nemme idéer til gennemført pynt

Overrask den kommende mor med et babyshower! Sæt trumf på med den fineste pynt, der ikke er svær at lave - men ser ud af meget!

Babyshower pynt
© Under the Paper Lantern

Pynt til babyshower

Det behøver ikke at kræve flere dages forberedelse at få pynten i hus, når du skal holde babyshower for en af veninderne i flokken.

Hvad end der bliver ruget en lille pige eller dreng eller kønnet er uvist, så finder du idéer til, hvordan du laver den fineste pynt til et babyshower her.

Pynt op med blomster i en passende farve i små kopper, du putter oasis i. Det nemmeste er at vælge blomster med et stort hoved som fx hortensia. Så kan du bruge tiden på noget andet end at stikke blomster i kopperne.

Pap, saks, sytråd og en symaskine. Har du det, kan du nemt lave disse fine guirlander.

Leg med farverne og formerne. Hvad med en hjerteranke? Eller små sutter? Kun din fantasi sætter grænser. Klip dine stjerner (eller andet) og sy dem sammen i en "kæde", hvor du syer ud i luften for at skabe mellemrummet mellem stjernerne.

Servietter kan gøre meget for helhedsindtrykket. Fold dem som enten butterflies eller sløjfer og slut af med et fint bånd omkring.

Har du noget stort og firkantet et sted i hjemmet? Så pak det ind i fint papir og skær bogstaver ud, som du pynter dem med. Hvad de indeholder er irrelevant. Det kan være en stak bøger, et brætspil eller andet, der er nemt at stable.

Skriv evt barnets navn, hvis den kommende mor allerede har lagt sig fast på det.

Har du ikke mod på at give dig i kast med symaskinen, kan du nemmere, end du kan stave dit eget navn, lave en fin ranke.

Find nogle fine klistermærker og et stykke garn og klæb dem sammen om snoren. Nemt og enkelt - det kræver dog, at klistermærkerne er symmetriske, så de kan klæbes sammen.

Kender I allerede navnet på den lille, er det oplagt at bruge det i pynten som her. Klæb tapetrester eller mønstret papir på pap og klip bogstaverne, som du trækker på snor bagefter.

Det hedder jo babyshower, så hvorfor ikke tage det bogstaveligt og pynte op med en effektfuld regnsky? Den er nem at lave med en håndfuld hvide balloner og dråber klippet i pap og enten syet eller klistret på en fin tråd.

Vat, spraymaling, papir og limpistol. Det er, hvad du skal bruge for at lave en omgang dekorativ candyfloss til hendes babyshower. Du kan også sagtens droppe papiret og lave fine skyer i stedet.

Server lækkerier under luftballonernes lette skygge, der vil få borddækningen til at se gennemført og fin ud.

Med tyl i metervis og balloner med helium, har du pynten i hus på nul komma fem. Bind tyllet med fine bånd og pynt dem med blomster.

Uanset om du vil have lys i eller ej, så er disse fine rispapirskærme ultra dekorative, når de får fine blade på. Prøv evt. at påsætte blade i changerende farver fra mørk til lys.

Hvis regnbuen her er det eneste, du når at lave, så vil din indsats se ihærdig ud! Er du ikke så meget til de mange farver, kan den sagtens holdes i en enkelt eller blot i en begrænset farveskala.

Nøjes ikke kun med at bruge blomster i vaser (og kopper), men sæt dem på tråd og lav den fineste kulisse. En buket kan skabe stor effekt på denne vis.

Igen er rispapirlamperne udgangspunkt for en virkelig fin idé. Her er de forvandlet til stemningsfulde luftballoner. Fold kurve af papir, eller find små flettede af slagsen og hæft dem med bånd til lampeskærmen.

Dekorer loftet med glimrende balloner. Nemt og simpelt og ganske effektfuldt. Hæng dem på en lang snor eller enkeltvist i varierende højde - evt. over den plads, hvor du ved, den kommende mor skal sidde.

Du kender den med bien og blomsten, så hvorfor ikke gøre den til temaet for dit babyshower? Anderledes og fint - også oplagt, hvis I ikke kender kønnet.

Dyp fjer i sarte pastelfarver i maling og bind dem på en tråd. Guirlanden kan bruges til at dekorerer en buffet med kager eller gavebordet. Prøv også at erstatte guld med en farve en tone mørkere end fjerens farve.

Køb godt med balloner - evt. i flere farver. Bind en snor om knuden på dem, og træk de to ender igennem en stor, hvid papskabelon med den form, du har valgt, og bind dem bag på, så ballonen sidder fast. Når hele papfiguren er dækket med balloner kan den nemt hænges op på væggen i to snore.

Lav en kæmpe sky af vat og balloner eller af en krøllet papirdug, og lad flerfarvet tyl gøre det ud for en fin regnbue som bagtæppe for gavebordet eller buffetten.

Er du ikke den store gør-det-selv-type, eller har du bare slet ikke tid, så køb dig til pynten. Saml en masse rispapirlamper, papir-pompomer og papirvifter og hæng dem i loftet og på væggen.

Fejr den kommende ankomst af en lille babypige med feminine sløjferanker. Nuttet!

Når det kommer til pynt, kan mere nemt være bedre. Hold dig ikke tilbage. Kombiner de mange idéer på kryds og tværs. Så er festen hurtigt i hus. Så mangler du bare at få styr på legene, gaverne og maden.