Cirkusloft: Sådan maler du dit eget - og undgår begynderfejlene

Du behøver ikke meget mere end maling for at skabe eventyrlig stemning på børneværelset! Se de inspirerende eksempler på, hvordan et cirkusloft kan skabe magi i børnehøjde.

Cirkusloft mal selv DIY
© Anitta Behrendt og Julie Løwenstein

Er du også brændt varm på idéen om at dekorere med et legesygt og kulørt cirkusloft?

Den spirende trend har bredt sig på Instagram, siden vi første gang skrev om den i 2018, og vi er stødt på det i flere af de fantastiske hjem, vi får lov til at besøge.

Én af dem, der også har kastet sig ud i at dekorere med det hjemme hos sig selv, er vores stylist Julie Løwenstein.

Som altid har hun et par tricks i ærmet og guider dig her til, hvordan du maler et skarpt cirkusloft og undgår de mest oplagte begynderfejl.

Sådan maler du et cirkusloft i 4 trin

 1. Vælg hvilken model, du vil tage udgangspunkt i
 2. Bestem centrum
 3. Mål op og sæt tapen op
 4. Luk tapen af, mal og fjern tape

TRIN 1 Cirkusloft på 2 måder - vælg din favorit

Der findes 2 forskellige måder, du kan lave dit cirkusloft på. Metoderne giver forskellige resultater og har forskellige fordele, så vurder, hvad der passer bedst til dit rum:

 1. **Freestyle med en lasermåler
  Har du et rum med mange skæve vinkler eller er det ikke så vigtigt for dig, at striberne er nøjagtigt lige brede langs væggen, så er den nemmeste måde at lave striberne på øjemål med hjælp fra en lasermåler. Det kan i sidste ende give et mere harmonisk resultat end præcise mål.
 2. Samme afstand mellem striberne langs væggen Det betyder at felterne varierer i størrelsen inde omkring centrum af loftet, men ser mere strømlinede ud langs kanten, hvor felterne er bredest. Denne metode giver især god mening, hvis du vil male striberne et stykke ned på væggen for at opnå endnu mere cirkusteltsfornemmelse.
Cirkusloft mal selv DIY

Cirkusloftet hos Line Stampe Dahl er lavet med metode 1.

© Styling Julie Løwenstein, Foto Anitta Behrendt
Cirkusloft mal selv DIY

Cirkusloftet hos Christine Delmar er lavet med metode 2.

© Styling Julie Løwenstein, Foto Anitta Behrendt

TRIN 2 Bestem centrum for dit cirkusloft

Når du har besluttet dig for hvilken metode, du vil bruge, skal du i gang med at måle op og sætte malertape op.

Start med at vælge midterpunktet for dit cirkusloft. Det er oplagt at bruge et lampeudtag/roset eller slet og ret centrum af loftet. Det er dog vigtigt, at du finder et helt konkret punkt, der er centrum, hvor spidsen af dine felter samles.

Har du en roset, skal du stadig måle striberne op, så de "mødes" helt inde i midten af rosetten (figur tv). Ellers ender du med en masse spidser, der samler sig langs rosettens kant (figur th).

Cirkusloft mal selv DIY

TRIN 3 Mål felterne op og sæt malertape op

Beslut dig for METODE 1 eller METODE 2 og følg anvisningen her under:

METODE 1: Freestyle med en lasermåler

 • Skaf en laserkrydsmåler.
 • Læg dig på gulvet under centrum af dit kommende cirkusloft, tænd laseren og juster, så den lysende streg står, hvor du vil have din første stribe til at begynde husk, at den skal nå helt ind i centrum af loftet.
Cirkusloft mal selv DIY
 • Sæt malertape langs laserstregen.
 • Læg dig igen ned og se, hvor du vil sætte næste streg og markere den anden side af din stribe.
 • Sæt igen malertape langs stregen.
 • Fortsæt til hele loftet er inddelt i felter med malertapen.

OBS Vær opmærksom på, at du sætter tapen på udvendig side af striben/feltet, du skal male og skriv evt. med blyant, hvilke felter skal

Cirkusloft mal selv DIY

METODE 2: Samme afstand mellem striberne langs væggen

 • Har du valgt metode 2 skal du måle bredden på alle vægge i rummet og her efter beslutte, hvor brede du cirka vil have dine striber til at være, der hvor de møder væggen. Hvad, synes du, er pænt? Skal der være få, men brede striber, eller er du mest til flere smalle?
 • Når du har fundet en cirka bredde, skal du udregne, hvor mange striber, du har plads til på hver væg. Det gør du ved at dividere væggens bredde med stribernes ønskede bredde.
  Det giver dig antallet af striber, du skal lave, men nok ikke som et fint, rundt tal, men derimod med decimaler. Og det dur jo ikke. Du skal bruge et helt antal. Derfor runder du det tal, du har fået, op eller ned til nærmeste hele tal.
 • Divider herefter vægbredden med dit hele antal af striber. Det giver dig den helt præcise stribe-bredde langs væggen.
 • Lav udregningen for alle vægge i rummet. Det gør ikke noget, at stribernes bredde varierer en smule fra væg til væg. Det vil du formentlig ikke kun se med det blotte øje, hvis der ikke er tale om mange centimeter.
 • Marker, hvor dine striber skal starte og slutte langs væggen med en blyant og træk en kridtsnor fra hvert punkt ind til centrum - eller brug en laser, til at markere stregen og sæt din malertape op.

TIP Når du laver regnestykket for de øvrige vægge er det ikke sikkert resultatet er det samme. Det gælder derfor om at finde ud af, hvor mange striber af ca. samme bredde, der kan blive plads til.

TRIN 3 Luk tapen af og mal

 • Når tapen er på plads, skal du lukke den af med maling - samme farve, som loftet har i forvejen. Luk tapen af på den side, der vender ind mod feltet, der skal males i en ny farve. På den måde får du helt skarpe linjer og undgår, at den anden farve glider ind under tapen.
Cirkusloft mal selv DIY
 • Herefter venter du til malingen er tør nok til, at du kan male over med den farve, du har besluttet, dit cirkusloft skal have - en time burde være nok.
Cirkusloft mal selv DIY
 • Mal 2-3 gange og pil så malertapen af, inden malingen er helt tør, så du undgår at komme til at rive noget af malingen med ned.
Cirkusloft mal selv DIY
Cirkusloft mal selv DIY

Godt klaret! Nu er du færdig!