Denne plantetrend har vokset sig stor på Instagram, og vi elsker den!

Og så fungerer den oplagt i sådan cirka alle rum.

© @cocolifestyleaus / @kathrinehainer

Én ting, vi stadig ikke kan komme udenom på Instagram, er grønne planter. Men måden vi bruger planterne i vores indretning ændrer sig hele tiden, og vi har spottet en ny trend!

Trenden lægger op til planter i lange baner bogstavelig talt - de skal nemlig hænge ned fra en stang. Det kan være i spisestuen, på badeværelset, i soveværelset eller som dekoration på en væg i stuen. Se med her, hvor vi guider dig igennem de forskellige, kreative løsninger, du nemt kan kopiere.

LÆS OGSÅ sådan bruger du hængeplanter i indretningen af dit hjem

Over spisebordet

Med denne flotte plante/lampestang behøver du slet ikke et "centerpiece" på spisebordet. Stangen vil løbe med alt opmærksomheden! Det er dygtige Juila fra Copenhagenwilderness.com der har udtænkt idéen, og hun har lavet en super nem guide til, hvordan du kan få samme resultat. Se mere her.

Vægdekoration

Hvis dit hjem allerede er spækket med plakater og billedkunst, kan du prøve at udsmykke én af væggene med lidt grønt i stedet for. Det gøres ved at hænge en gren eller jernstang i loftet, afhængig af hvilket udtryk, du vil skabe. Herefter hænger du dine yndlingsplanter op.

Du kan enten hænge flere separate planter eller gøre som på billedet, hvor det er én planter du slynger omkring stangen. Hvis du ønsker et rigtig urban jungle look, skal du bare fylde på med en masse forskellige planter, så det ser tilfældigt ud.

Sengestellet

Har du et højt sengestel, kan du bruge det til at hænge fine planter på. Du kan med fordel vælge en nyrebregne eller stuebirk, da disse betegnes som luftrensende planter, der er gode at have i soveværelset.

Er du på udkig efter et lignende sengestel, skal du ikke kigge længere end i Ikea.

Over badekarret

Skab en hyggelig junglestemning ude på badeværeslet ved at hænge en stang op over badekarret og pynte den med en masse flotte hængeplanter. Det vil gøre karbadet ekstra afslappende og give en følelse af spa-retreat i junglen.