Denne smukke lampe kan du selv lave for kun 146 kr.

Da Mie ikke kunne finde en lampe, der passede hendes smag og budget, lavede hun en selv. Her deler hun, hvordan du kan gøre hende kunsten efter.

© @Miemathiesenn

Mie Mathiesen ledte efter en lampe med et anderledes og luftigt udtryk til sit soveværelse og i stedet for bare at hænge en rispapirlampe op, fik hun en anden og ret så genialt idé.

– Det flød med kaffefiltre ud over hele bordet, men det var en sjov og billig måde, at lave en smuk lampe på, siger hun om processen med at skabe sin nye lampe, til boligmagasinet.dk

Mie tog en surftur på nettet og faldt over en metode, hvor kaffefiltre bruges til at dekorere en rispapirlampe med et næsten sky-agtigt resultat og gav sig i kast med projektet.

Det tog hende omkring 5-6 timer i alt, men det var nemt at gå til og fra, så hun kunne tage lidt ad gangen i en travl hverdag.

Læs med her og se, hvordan du selv laver lampen.

© @Miemathiesenn
© Harald Nyborg / Harald Nyborg / Ilva / Bog&ide / Nemlig.com

Det skal du bruge

 • Rispapirlampe, Ø30 cm. Kan fx købes i Ilva til 40 kr.
 • Limpistol og limpatroner. Kan fx købes her til 29,95 kr.
 • 3 pakker hvide kaffefiltre. Kan købes i dit supermarked til ca. 8 kr. pr. pakke.
 • LED-pære. Kan fx købes her til 19,95 kr.
 • Ophæng til rispapirlampe. Kan fx købes her til 32 kr.

Samlet pris 146 kr.

Sådan laver du lampen

 1. Start med at samle rispapirlampen og læg den på en stol med bunden op ad.
 2. Fold dine kaffefiltre. Du folder ved at tage hånden ind i kaffefilteret, for at åbne det. Her efter "maser" du filteret ned over din hånd, så det får tilfældige folder på langs.
  TIP Du gør processen nemmest for dig selv, ved at folde en masse kaffefiltre, inden du limer dem på.
 3. Nu skal kaffefiltrene sættes på. Lim i bunden af det foldede kaffefilter og sæt det fast i bunden af lampen. Lim et filter på ad gangen, og sæt dem så tæt som muligt.
 4. Nu arbejder du dig rundt og opad. Jo længere du kommer, des nemmere bliver det at sætte filtrene på, da de "læner" sig op ad hinanden.
 5. Fortsæt indtil rispapirlampen er dækket med kaffefiltre.

OBS Rispapirslamper er på grund af materialet mere brandfarlige end andre typer lamper. Vælg derfor altid en LED-pære til lampen, da disse udvikler mindre varme end almindelige glødepærer gør.

Voila – et styks fluffy lampe er nu klar. Gør som Mie og hæng den i soveværelset eller brug den som et elegant element i stuen.

© @Miemathiesenn

Har du et cool DIY-projekt, du gerne vil dele med Boligmagasinet.dk og vores læsere?

Så send en mail med billeder og en kort beskrivelse til mibr @ boligmagasinet.dk og skriv "DIY" i emnefeltet. Så kan det være, dit projekt er det næste, vi deler.