Derfor skal du stille en skål med eddike i opvaskemaskinen

Stil den i den øverste skuffe, og så skal du se løjer!

Eddike i opvaskemaskinen
© Getty Images

Eddike er svaret på virkelig mange rengøringsudfordinger. Spørg bare din mormor.

Den syrlige væske kan fx komme kalk til livs på en mere skånsom måde end de ætsende, pangfarvede præparater, der findes i hobetal på hylderne med rengøringsmiddel i supermarkederne.

Eddike kan også fungere som en overraskende god omgang for hår, og så kan det også lige slå de knap så tiltalende lugte i dit vasketøj ned - uden at din yndlingstop derefter lugter surt af eddike.

Det er smart!

Til mange ting.

Eddike er altså også løsningen, hvis du oplever, at dine glas kommer retur fra din opvaskemaskines kyndige behandling med pletter og et udtryk, der signalerer alt andet end ny(op)vaskede.

Kalkpletterne fra hårdt vand forsvinder ikke, hvis du giver dine glas en tur mere i opvaskemaskinen. De er nemlig ikke beskidte. Det er ikke snavns, det er kalk og flere ture giver bare mere kalk, som skæmmer glassenes glans.

Stil derimod en skål med lys eddike i øverste skuffe i din opvaskemaskine. Herfra vil eddiken blive fordelt i maskinen, når du kører dit foretrukne vaskeprogram.

OBS Afhold dig fra at hælde eddiken direkte i selve maskinens system, da den kan ætse pakningerne af gummi og ødelægge opvaskemaskinen.