Det er nu, du skal finde din messingring frem fra julekassen

Marker påsken på smagfuld manér

Messing ring med pynt
© Strups

Forbinder du påsken med små porcelænskyllinger og panggul pynt er det ikke sikkert, at du har en kasse fyldt med lir til oppyntning. Men hvad nu, hvis vi viser dig, at påsken også er lige med diskret, smagfuld pynt lavet af naturen og andre lækre materialer? Er du så mere tændt på idéen?

Måske er det en arbejdsskade, men vi er vilde med enhver anledning til at sætte sig til bordet med "krea-kassen" og pynte op. Og sådan en anledning er påsken i høj grad.

Påskekrans

Én af de fine ting, vi vil lave i år er at pynte messingringen fra sidste års juledekoration. Med vintergækker, æg, grene og fjer kan du også skabe den fineste krans som denne version, der stammer fra Strups.

Vi er vilde med de fine bud på, hvordan du smagfuldt giver den en strejf af påske.

De fleste ting finder du i skoven, men du kan også slå et smut forbi blomsterhandleren og blive ekviperet med de bedste stængler for årstiden.

Påskekrans
© Strups
Påskekrans
© Strups

Fine fjer

Et andet projekt, der er tiden værd, er disse fine hjemmegjorte fjer af ler og garn. Forestil dig dem hænge tre stykker i et hjørne af din stue eller som centrum i din messingring.

De er ikke så svære at lave, som man måske skulle tro.

Fjerene af garn er lavet med ståltråd med lim på, hvorom der er bundet små stykker garn. Til sidst er hele fjeren malet med en blanding af vand og lim og klippet i facon. Du kan se hele guiden her.

De andre fjer af ler er lavet af selvtørrende hobbyler og her kræver det blot, at du har tålmodighed. Når du har formet fjeren skal den tørre mindst 24 timer. Herefter kan du sætte snor i og evt. lakere den med hobbylak eller male med akrylmaling.

Påskepynt fjer af garn
© Panduro Hobby
Påskepynt fjer af ler
© Panduro Hobby