Det er på tide, at broderiet får en renæssance på niveau med hækling

Du kan brodere på mange flere ting, end du sikkert tror.

© Pinterest

Det er knap to år siden, at broderi på tøj havde et enormt comeback og blev set på alt fra skjorter til skørter i både high end og high street butikkerne.

Og hvor den slags ofte er lavet på maskine, så har det håndlavede broderi som håndværk en renæssance i vente, hvis vi må have lov at bestemme.

Hvorfor nu lige det, spørger du måske.

Fordi håndarbejde i mange afskygninger, har set en opblomstring de seneste mange år med også unge, der tager både strikkepinde og hæklenålen til sig og selv skaber tøj og ting, som de stolt viser frem på både Instagram og Pinterest.

Og måske tiden er kommet til at vores feed snart skal flyde over med fine, personlige broderede værker. Det håber vi i hvert fald.

Broderiet kan bruges både som vægudsmykning eller som pynt på tøj og interiør. Det er kun din fantasi, der sætter grænser.

Udstyret kan du købe i hobbyforretninger og i fx Søstrene Grene. Alt, hvad du skal bruge er nål, den rette tråd og en broderiramme. Dit motiv kan du tegne på papir først, hvor du lægger dig fast på farver og form. Hernæst kan du diskret tegne motivet over på dit stof og så er det bare i gang.

Teknikken kræver øvelse, så fortvivl ikke, hvis dit begynderværk ikke er perfekt. Alt kræver øvelse.

Broderi på tøj og ting

Broderi kan også bruges med stort held på andre materialer end bare lærred.

Perlebroderi

Du kan også bruge perler som en del af dit broderi. Det giver en fin og overraskende effekt.

LÆS OGSÅ opskrifter på de fineste hæklede julehjerter.