Dette virale malehack gør malertapen overflødig

Hører du til dem, der elsker den vilde forvandling en ny vægfarve kan være, men synes du også hele processen med at sætte malertape op omkring paneler og stikkontakter er dræbende kedeligt? Så skal du se med her!

Malerhack uden malertape
© Getty Images

Maling er flydende magi! Det kan transformere et rum fuldstændigt på kort tid.

Desværre kan arbejdet, der ligger forud for, at du kan nyde din nye vægfarve, også transformere et godt humør til det modsatte. Alt det malertape og afdækning!

Eller hvad?

På TikTok har en maler fra USA fået stor succes med sin profil @KDCares1, hvor han deler sine bedste malehacks. Til stor glæde for både professionelle og forandringsparate amatører.

Muslingeteknikken

Især ét af hans hacks er gået bananas. Knap 9 millioner har set tippet, han kalder for muslingeteknikken.

I alt sin enkelthed går det ud på, at du trykker hovedet på din pensel så hårdt mod underlaget at hårene spreder sig i en vifte og danner en muslingeform.

Det gør dit penselhoved helt fladt, og du kan nu male helt tæt op ad fx stikkontakter eller ind under installationer eller andet - også selvom der er under en millimeters afstand til væggen. Du slipper altså for malertapen!!

LÆS OGSÅ Her er årets farve 2022

Undgå at ramme loftet

Den flittige TikTok-maler deler tonsvis af tips til ikke at begå nogle af de mest irriterende fejl, mange af os bruger malertape for at undgå.

Ét af dem er, hvordan du undgår at male på loftet, når du skal nå det øverste stykke af væggen. Dét har han en ret simpel, men effektiv løsning på her:

Nem rengøring af bakken

Et andet ret genialt hack, den gode maler har til sine følgere, er først at male hele bakken, du hælder malingen i, når du bruger rulle.

Ved at dække den med maling i et par lag og lade det tørre, skaber du en slags vakuumpakket plastikpose omkring bakken. Når du er færdig med at male hælder du den overskydende maling ud og lader resten tørre. Herefter kan du så nemt som ingenting pille malingen af bakken, der bliver så god som ny. Smaaaart!

Se endnu flere smarte hacks her.