Disse 5 Insta-profiler har helt styr på strik til de mindste

Find opskriften på dit næste projekt via disse damer.

© @Strikdet/@Knittingforolive

Med garn og to pinde kan du skabe varme vinterklassikere eller fine favoritter til overgangsperioderne. Der findes da næsten ikke noget bedre end at sætte sig til rette med noget godt på pindene, der langsomt tager form, vel? Har du det også sådan, vil du elske, hvad vi har fundet frem til dig her.

Et af de steder, vi finder inspiration, når der skal begyndes et nyt projekt, er på Instagram. Her findes der et hav af talentfulde strikkedamer, som sælger deres fine opskrifter, så du kan gøre dem kunsten efter.

@Strikdet

Sofie Bovbjerg er kvinden bag Strik Dets fine design. Hos hende finder du smukke opskrifter med et lille tvist.

Vi er vilde med hendes 'Buble Gum-sweater' og den fine 'MiniLeoparden' - en heldragt med hue og dyreprint. Ud over dem finder du også mere klassiske designs. Både opskrifter og garn kan købes via hendes hjemmeside.

@Knittingforolive

Knitting for Olive er en familiedrevet virksomhed som sælger opskrifter og garn, og stilen er kendetegnet ved de fine detaljer med feminint tilsnit og udsmykning.

Det er små bomber, hulmønster og blade og blonder, der giver de mange skønne designs lidt opsigtsvækkende kant eller en overraskende detalje.

LÆS OGSÅ opskrifter på de fineste hæklede julehjerter.

@Lutteridyl

Jeanette Bøgelund Bentzen står bag profilen Lutter Idyl og har udgivet adskillige bøger med opskrifter under den fælles titel 'Lutter Løkker'.

Hendes designs er ikke som flertallets, og skiller sig desuden ud på listen her ved at være skabt med hæklenål fremfor strikkepinde. Der er både opskrifter til små, store og hjemmet, som du får i bogform. Vi er især vilde med første udgave af 'Lutter løkker' med opskrifter på lækkerier til børneværelset.

@Strikleriet

Bag profilen og de stilrene opskrifter står de to veninder Freja og Eva, der har kendt hinanden siden folkeskolen og foruden en fælles fortid altså også deler en passion for strik - i særdeleshed i små størrelser.

Deres kreationer og opskrifterne på dem er generelt simple og enkle. Det er basisfavoritter i uld, der bare fungerer og hurtigt bliver favoritter i miniputtens garderobe. Både 'Sofie-kjolen' og 'Alba-blusen' er yndige bud på nye favoritter.

@Petiteknit

Bag PetiteKnit står 28-årige Mette, som ved siden af medicinstudiet skaber de fineste opskrifter på flot strik til både store og små.

Det er især de simple bluser og dragter, der har vundet vores hjerter, og både 'Dagmars Bluse' og 'Wilfreds Trøje' står allerede på to-do-listen.