DIY: 7 smukke sengetæpper, du selv kan lave

Skab dit helt eget udtryk i indretningen med et hjemmelavet sengetæppe. Der er alt fra minimalistiske versioner til de mere legesyge her.

Lav dit eget sengetæppe

Det er altid sjovt at være kreativ og lave sine egne ting. Der er en stolthed over at vise noget frem, du selv har skabt. Sengetæpper kan være svære at finde, og de er også ofte ret dyre. Derfor opfordrer vi dig til at prøve kræfter med det selv. De kan både syes, hækles og strikkes - det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser.

Er du med på strikketrenden? Så kan dette tæppe strikkes med dine arme! Oh yes, du læste rigtigt. Se, hvordan du gør her.

Find nogle stofrester og spar penge allerede der. Klip dem ud i geometriske former og sy dem sammen. Det kan give en smuk effekt - specielt til et enkelt soveværelse.

LÆS OGSÅ 10 smukke sengetæpper, der skaber både orden og stemning

Pomponer er en stor tendens lige nu. Hop med på moden og skab dit eget smukke sengetæppe. Dette tæppe er også nemt at lave, hvis du ikke kan hverken strikke eller hækle. Find et billigt sengetæppe og nogle knaster du elsker. Sy dem på (det kan gøres i hånden) og så har du det fineste tæppe.

Er du ferm til at hækle? Så kan du udfordre dig selv med enten et nemt eller avanceret mønster. Resultatet er så fint og skaber varme i indretningen.

Trænger dit soveværelse til noget dybde? Skab et sengetæppe med et tredimensionelt mønster. Det giver en sjov og anderledes effekt.

En nem løsning er også at farve stoffet. Det kan enten være et sengetæppe du har i forvejen, eller du kan købe noget billigt stof. Det kan farves på mange måder, men som på billedet her, er det gjort i ægte ombre stil.

Hvis soveværelset skal have noget farve, så sy nogle fine, farverige kvaster rundt i kanten. Bland gerne farver og størrelser for en mere legesyg effekt.