6 uundværlige tips til et indbygget Ikea-skab fra dem, der allerede har haft succes med det

Er du er vild med smukke indbyggede skabe, men knap så vild med prisen? Så læs med her og få de bedste tips fra seks damer, der selv har givet sig i kast med et Ikea-hack med succes.

Indbygget skab
© @signe_hm / © @tinevii

Går du med drømmen om et indbygget skab et sted i dit hjem uden at føle trang til, at der følger en betragtelig prisseddel med, så er det nu, du skal spidse ører. For der findes en oplagt løsning, der ikke koster helt det samme som et snedkerbygget bud.

Mange steder på Instagram dukker Ikea-hacks op, som opfylder drømmen om et indbygget skab med udgangspunkt i garderobeskabet Pax. Mulighederne for at skræddersy resultatet, så det passer til dit hjem, er uendelige.

Vælg et skab med et enkelt udseende eller gå efter låger med fyldninger, mal hele skabet samme farve som væggen eller giv lågerne lister, lav høj sokkel eller lad lågerne gå helt ned til gulvet.

Er du også hooked på idéen om at hacke dit Ikea-skab til at se indbygget ud, så læs med her, hvor du får de bedste tips fra dem, som allerede med success har kastet sig ud i projektet.

LÆS OGSÅ Guide: Sådan laver du dit eget bord med sildeben

De 6 bedste tips fra DIY-eksperterne

1 Brug penge på en god base

Ida fra @idestrup

 • Mit bedste tip må være at bruge en god hæftegrunder, der hæfter på glatte overflade, hvis du bruger Ikeafronter. Det gør at det bliver mere slidstærkt og at træmalingen binder meget bedre, når du påfører den. Jeg bruger altid pensel, når jeg påfører træmalingen. Det giver en rigtig smuk finish.

Du kan se flere detaljer om Idas skab på hendes profil.

LÆS OGSÅ Find opbevaring til din garderobe blandt 11 smukke skabe

2 Vælg materialer efter rummet

Malene fra @londogmussehuset

 • Mit bedste tip er at få det til at se så indbygget ud som muligt. Det har vi gjort ved at sætte gips i siderne, hvor skabet ikke gik helt ud, i stedet for at bruge for eksempel mdf-plade, fordi væggene udenom er gipsvægge. På den måde er det hele lavet i samme materiale. Og så er både fodliste og stuk rykket med ud, så det ligner at skabet bare er en del af rummet.

Du kan se flere billeder af Malenes skab på hendes profil.

3 Husk indersiden

Signe fra @signe_hm

 • Farver. Jeg elsker, at vi malede skabet indvendigt. Hver gang jeg åbner skabet bliver jeg glad. Det var et kæmpe arbejde - men det var det hele værd!

Du kan finde en udførlig guide til Signes skab på hendes blog her.

4 Tag din tid med spartling

Malan fra @justinussenhome

 • Spartel og pudsning! Det kan være fristende at skynde sig med dette punkt, fordi man bare vil i gang med at male, men det er meget vigtigt at give sig god tid til at spartle og pudse af flere omgange, for ellers kan det ses, når man maler.

Du kan se flere detaljer om Malans skab på hendes profil.

5 Lav din egen sokkel

Tine fra @tinevii

 • Pax skabe kommer med integreret sokkel, så vi skar soklen af for selv at bygge en seperat sokkel som vi så placerede skabet på. På den måde kan man lave en løsning som er designet til rummets paneler og integrerer skabet bedre med rummet.

Du kan se flere detaljer om Tines skab på hendes profil.

LÆS OGSÅ Sådan laver du en smuk indbygget reol af Ikea-reoler

6 Opgrader din værktøjskasse

Nadia fra @forstadsdromme

 • Invester i godt værktøj. Det behøver ikke at være meget dyrt, og hvis du ikke vil investere i dit eget, så lån eller lej. Du får et bedre resultat med en dyksav og en geringssav end hvis du kun har en stiksav eller en gammeldags fuksvans til rådighed.

Du kan finde en udførlig guide til Nadias skab på hendes blog her.

Sådan bygger du et indbygget skab trin for trin

Her giver vi dig et overblik over processen, trin for trin. Inden du går i gang, er det en god idé at tænke over, om du vil have lågerne til at gå næsten ned til gulvet, eller om du vil have en høj sokkel under dit skab - for så er der lidt forskel i processen.

Der er også lidt forskel, alt efter om du skal bygge dit skab ind under en skråvæg eller ej.

LÆS OGSÅ Her er de bedste Ikea-hacks, du skal kende.

 1. Begynd med at samle ikea-skabet og skære det til, hvis det skal monteres under en skråvæg.
 2. Byg evt. en ny sokkel, hvis du vil ændre på skabets højde - skær den eksisterende sokkel af og monter den nye.
 3. Monter skabet med den nye eller originale sokkel til bagvæggen.
 4. Har du skåret skabet til for at passe til under skråvæg, kan du nu sætte en afsluttende plade på, så skabet ikke er åbent i toppen.
 5. Indbyg skabet ved at lave en ramme rundt om det ved hjælp af træklodser og mdf-plade eller gipsplade, der skæres til.
 6. Montér eventuelle fodpaneler, hvis det er den stil, du går efter.
 7. Spartl og slib rammen med sandpapir - gentag gerne processen flere gange, så du er sikker på at få en glat overflade.
 8. Giv rammen grunder og montér evt. glasvæv eller filt (alt efter, hvilke vægge du har) på den, så den går i et med væggen.
 9. Fug kanterne rundt langs væggen.
 10. Skær lågerne til, hvis de skal passe under en skråvæg. TIP Hvis dine låger ikke er massive (Ikealåger er fx ikke - de er i stedet hule indeni) så kan du stryge kantbånd på der hvor du har savet noget af lågerne. Så slipper du for at spartle, og det giver en flot finish i samme udtryk som skabe selv.
 11. Slib lågerne grundigt og giv dem hæftegrunder.
 12. Mal rammen og lågerne. Ideelt set skal førstnævnte have vægmaling og lågerne træmaling.
 13. Sæt greb på lågerne og montér dem på skabet.

Læs også: Tag det første skridt mod din drømmeindretning: Sådan laver du et moodboard