DIY: Lav din egen unikke vase af en gammel pære

Skab din egen unikke vase af ting, du garanteret allerede har derhjemme. Sæt pærer i forskellige former og størrelser sammen, det giver en sjov effekt i indretningen.

25. september 2017 af Julie Kristine Trampe

Nemt og billigt 

En gammel pære kan faktisk bruges til mange ting. En af dem er en hængende vase, som er overraskende nem at lave. Derudover er det et billigt projekt at kaste sig over, da du kun skal bruge en pære, noget snor og de blomster, du vil have til at pynte i vasen. Se her, hvordan du gør. 

Det skal du bruge:

  1. En pære.
  2. En knibtang.
  3. Snor efter eget valg.
  4. Sikkerhedsbriller, da du skal arbejde med glas.

Trin 1

På bunden af pæren er der et rundt stykke metal, som du skal fjerne med knibtangen. 

Trin 2

For at komme helt ind i pæren, skal du fjerne det sorte glas, som sidder i bunden. For at kunne fjerne det, skal du holde på pærens metalstykke, så du ikke kommer til at ødelægge resten af pæren. Brug den flade side på knibtangen til at trykke og banke let mod det sorte glas. Glasset skulle gerne gå i stykker efter et par tryk. Sørg for, at alt det ødelagte glas kommer ud af pæren. 

Trin 3

Efter det sorte glas er fjernet fra bunden, skal du fjerne pærens indmad. For at gøre det, skal det glas, der omslutter indmaden ødelægges. Brug tippen af knibtangen til at knuse glasset, men vær meget forsigtig, så du ikke kommer til at ødelægge hele pæren. Når det er gjort, kan du nemt hive indmaden ud med knibtangen. Fjern også eventuelt overskydende glas fra kanten. 

Trin 4

Nu er du næsten klar til at tage vasen i brug. Klip snoren i den ønskede længde, og bind den rundt om metalstykket i bunden, så den sidder godt fast. 

Trin 5

Nu er den fine vase klar til brug. Put friske blomster i vasen, og hæng den et sted, hvor den vil pynte. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste