DIY: Tryl med lyst træ

Lyst træ trender lige nu, og det ufærdige look giver et råt og anderledes twist til din indretning. Vi giver dig tre idéer til et hyggeligt DIY-projekt, du nemt kan lave på en regnvejrseftermiddag eller over en weekend.

3 skønne DIY-idéer

Det naturlige træ-look er oppe i tiden, og det lyse træ bringer et dejlig lys ind i dit hjem. Derfor har vi samlet tre forskellige DIY-idéer i det naturlige materiale, som kan bidrage med et personligt touch i din indretning. Er du mere til farver, kan du sagtens male træet på alle tre ideér. Det gør dem kun mere interessante og ekstra personlige.

Trekantede bordskånere

Du skal bruge: En tynd firkantet træstok, en vinkelmåler, en sav og stærk lim.

  1. Vælg en træstok i de mål, du ønsker. På billedet måler stokken 1,2 cm i bredden, men det er smag og behag alt efter, hvor tyk du ønsker sin bordskåner.
  2. Træet skal skæres diagonalt igennem med en vinkel på 60 grader, så enderne kan sættes sammen. Lav tre ens stykker. Her på billedet måler den lille 14 cm i længden og den store måler 17,5 cm.
  3. Brug en stærk lim til at slutte enderne sammen.

TIP: Lav gerne to eller tre forskellige størrelser af bordskånerne. Det giver spil og liv til bordet at variere størrelserne, og på den måde kan du også samle bordskånerne, så de fylder mindre, når de ikke er i brug.

Håndklædeholder

Den hjemmelavede håndklædeholder er en fin løsning til badeværelset, hvis du ønsker et anderledes og let udtryk.

Du skal bruge: To læderremme, en rundstok af træ, et målebånd, skruer og en skruemaskine.

  1. Afmål hvor lang rundstokken skal være og sav den over.
  2. Skær eller klip læderremmene i den ønskede længde. Husk at de skal være lange nok til, at rundstokken kan komme igennem.
  3. Afmål derefter hvor læderremmene skal skrues op på væggen. Husk, at rundstokken skal stikke et godt stykke ud på hver side af remmen, så den ikke falder ud.
  4. Skru læderremmene op på væggen, og kør rundstokken på plads mellem remmene.

TIP: Hvis du ikke har nogle læderrester liggende, kan du brug afklippede stykker fra et gammel bælte. Du kan også bruge et gammelt kosteskaft i stedet for en rundstok, og på den måde få et ekstra råt look med patina på træet.

TIP: Brug skruer i samme farve som læderet for et fuldendt look. Hvis læderet er brunt, kan det give en fin effekt med skruer i kobber.

Mid Century natbord

Mid Century stilen fra midten af 1900'er tallet er tilbage på interiørscenen, og du kan på ingen tid selv lave enkelt, elegant og stilfuldt natbord i den cool stil.

Du skal bruge: Krydsfiner, fire hårnåleben, stærk lim, skruer og en skruetrækker.

  1. Lav fire plader i krydsfiner i ønskede mål. Her på billedet måler bordpladen 45 x 45 cm, og sidepladerne måler 15 x 45 cm.
  2. Lim de fire plader sammen, så du har en kasse uden for- og bagside. Vær helt sikker på at limen er tør, inden du arbejder videre med kassen.
  3. Til sidst skal der skrues ben på undersiden af kassen. Voila! Så er det fineste natbord klar til brug.

TIP: Brug korte skruer, så de ikke stikker igennem træet på den anden side.