11 fantastiske DIYs, der vil gøre drengeværelset til en barnedrøm

Slut med plastikpistoler og biler på gulvet. Måske...

Unik lampe og boldbur til drengeværelset
© Pinterest

Trænger drengeværelset til en opgradering, der vil gøre dit lille menneske overlykkelig, og hans venner super misundelige? Så se med her, hvor der både er store og små projekter, som sætter et personligt, sjovt og praktisk præg på værelset.

Lys op med de gamle actionfigurer

Find barnets gamle legetøj frem, som alligevel bare samler støv, og brug det på en helt ny måde! Denne smarte lampe er simpel at lave, men kan pryde drengeværelset i mange år frem.

Hvem havde troet at de små legetøjsfigurer faktisk kunne pynte?

Lidt for mange biler?

Til biler, som normalt flyder på gulvet er dette fine vægophæng ganske enkelt genialt. Hver bil får sin plads og det er ikke længere nødvendigt at vende bunden i vejret på kassen for at finde den helt rigtige bil.

Spejl af tidligere favoritter

Hvis dit barn er helt tosset med biler (og har lidt for mange), er spejlet her lige sagen! Du kan enten gå efter ensfarvede biler for at få en sammenhæng, eller du kan gøre det mere tilfældigt med en masse forskelligfarvede biler for at skabe et mere legesygt udtryk.

En permanent hule

Er du træt af, at hele huset er på den anden ende, når børnene skal lege "hule"?

Hvorfor så ikke lave en permanent hule, som faktisk ser pæn ud? I kan helt selv vælge, hvilket tæppe der skal hænge over grenen for at få det udtryk, som barnet ønsker. Og så er det bare at skubbe en madras ind for at gøre hulen ekstra komfortabel for dit lille yndlingsmenneske.

Pift kommoden op

Wraaaaaah! En anden måde at bruge dit barns aflagte legetøj på, er ved at sætte dem fast på en kommode som greb, du maler i barnets yndlingsfarve. Nemt og festligt. Samme metode fungerer også som knager på væggen.

Sov trygt

Er du ekstra ferm på fingrene, så skab trygge ramme for dit barn med dette fine hovedgærde formet som et hus.

Husk, at det er de små detaljer som vindue, skorsten og lampe, der gør hele forskellen og skaber et lille hjem i sengen for dit barn.

Helt til tops

Et af de lidt større projekter, som dit barn garanteret vil klappe i sine små hænder over er denne klatrevæg. Den perfekte idé, hvis I har højt til loftet.

Vælg farver, der går godt sammen, på madrassen, stenene og pladerne og glæd dig til at se junior få brændt en masse krudt af.

Få styr på boldene

På de fleste drengeværelser er der bolde. Under sengen, under skrivebordet, på gulvet, overalt! Men det er nu forbi! denne smarte opbevaringsløsning er både pæn og nem at lave.

Har du ikke mod på at lave boldburet helt fra bunden, kan du sagtens sætte elastik i en kasse fra fx Trævarerfabrikernes Udsalg.

Galleri Junior er åbnet

Når der ikke længere er plads på køleskabet, kan barnet få sin egen lille billedvæg med de allerflotteste tegninger, som stolt kan vises frem, og som barnet selv kan udskifte, når det er tid til en ny udstilling.

Skal det være mere højtideligt, kan du også hænge rammer uden glas på væggen og montere to klemmer i hvert sit øverste hjørne inden i rammen direkte på væggen, så nyt kunst nem kan få plads i rammerne.

Organiseret våbenarsenal

Lyssværd, legetøjspistoler og alt andet, der siger "BANG" er tit et hit hos de kære drenge. Med disse smarte tavler kan barnet stolt vise sit seje legetøj frem, og du kan forhåbentlig slippe for overfyldte kasser og et gulv tildækket af plastiklegetøj.

Permanent Lego-udstilling

Har din dreng tabt hjertet til Lego, så forkæl hans samler-gen med en væg dedikeret til de små mænd. Et fint display, der giver et herligt udtryk og også udnytter samlingen, selvom den måske ikke lige er en del af en leg.