Få små farveeksplosioner i hjemmet – mal dit træværk!

Sving malerpenslen et par udvalgte steder i din bolig og se, hvilken forskel det gør for hele stemningen. Hent inspiration her.

Tip! Hvis du ikke er til for kraftige farver, kan du også bruge træværksmaling i mere støvede toner. Du kan også få dine træmøbler til at blende ind i omgivelserne ved at male dem i samme nuance som vægfarven. Det giver en skøn harmoni (Skrivbord og reol: Petroleum 790. Stol: Rooibos 658)


En smuk farve på skrivebordet kan give et mere spændende udtryk end en almindelig træoverflade.

En nem måde at få små farveeksplosioner i hjemmet er at male møbler og andre elementer af træ eller metal. Det giver et helt andet udtryk, når en gammel træfarvet skammel bliver malet lækker solgul, eller hvis en trist hvid kommode får ny lækker grøn farve.

Det kræver kun en smule forarbejde og malearbejde, så har du givet nyt liv til boligen – og det gode er, at det ikke fylder mere end selve møblet gør, og det kræver ofte ikke det store arbejde i form af at flytte rundt på møbler og afdække omgivelserne, i forhold til hvis du maler en væg eller et helt værelse.

Det behøver ikke kun være møbler som en skammel eller en kommode – hvad med at male en enkelt dør knaldgul?

Her ser du flere eksempler på små farveeksplosioner indenfor med maling fra Beckers:

Her er døren malet med grønne farve (Aloe Vera 826). Du kan bruge den samme maling på metal, så hvorfor ikke prøve at male radiatoren i en afdæmpet, men alligevel iøjnefaldende, rød? (Element Anis 681).

Mal en bænk eller skammel i entréen i en iøjefaldende og glad gul (Solros 620), som du nemt kan matche med accessories for at skabe sammenhæng.

Har du et gammelt sofabord eller gamle stole, kan du pifte hele rummet op ved at give dem lidt kulør (Sofabord: Ringblomma 661. Mintgrøn spisestol: Lindblomma 805, Blå spisestol: Isblå 784).

Tip! Du kan også få et gammelt møbel til at blive moderne og tidløst ved at male det sort eller hvidt. Hent mere farveinspiration på Beckers.dk, hvor du kan se et farvekort med 320 kulører til indendørs maling.