Fede indretningsløsninger med paller

Elsker du at benytte brugte materialer, som en del af din indretning? Her er 10 bud på, hvordan du indretter dit hjem med paller.

En palle er ikke bare en palle

Inden du går i gang med dit DIY-palle-projekt, skal du være opmærksom på, hvilken type palle du tager med indenfor. Imprægnerede paller kan være fyldt med gift og du må derfor ikke benytte dem, som en del af indretningen i dit hjem. Mange imprægnerede paller bliver produceret i udlandet, hvor de bliver overfladebehandlet med kemikalier og metylbromid. Metylbromid bliver anvendt som et middel mod insekter og svamp og er forbudt i Danmark.

Derudover bør du også være opmærksom på, om pallen er blevet anvendt til at transportere giftige varer på. Maling, gift og kemikalier kan nemlig nemt trænge ned i træet og forgifte pallen

Læs mere om hvilke paller du ikke skal anvende her.

Hvis du har forelsket dig i et DIY-projekt, hvor der skal bruges paller, skal anvende europaller og DS-halvpaller (Dansk standard), da de disse ikke bliver overfladebehandlet og derfor ikke indeholder gift. Vi råder dig til at købe paller af en officiel forhandler, for at være 100 % sikker.

Vi har udvalgt nogle flotte indretningsløsninger med paller i galleriet nedenfor.

HÅNDPLUKKET TIL DIG