Fem fif til opsætning af tapet

Skal du sætte tapet op, så læs disse fem tips inden du går i gang.

16. september 2008 af Caroline Johansson

1. På den slip, der er rullet rundt om tapetrullen ved købet, kan du tjekke, hvor lang tid klisteret skal trække på tapetet, før du sætter det op.

2. Det er meget vigtigt, at du lader alle baner trække lige lang tid, før du sætter det op. Tapet er et levende materiale, der arbejder i våd tilstand (som det jo bliver, når det er smurt ind i klister), og i værste fald risikerer du, at der kommer sprækker mellem tapetbanerne, når tapetet begynder at tørre.

3. Du skal altid smøre klister på tapetet, ikke på emnet. Gør du det omvendt, ender du højst sandsynligt med en masse bobler bag tapetet.

4. De senere år er der blevet lavet specielle tapeter, hvor fremgangsmåden er omvendt, dvs. væg (eller andet emne) skal smøres med klister, hvorefter du sætter tapetet op. Det er en betydelig nemmere måde at arbejde på. Denne slags tapet har forskelligt navn alt efter produktionsland, men et af de mest anvendte er 'Smart Paper'.

5. For at være på den sikre side bør du eksperimentere med mindre arealer som kommoder, skamler og bakker, før du går løs på stuevæggen. Og når det sker, kan du jo nøjes med at smøre klister på en enkelt bane ad gangen for at være på den sikre side.


Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...