© Hallesches Haus

Giv din guldklump hele universet med denne fine guide

Tænd for stjernerne og forvandl puttetid til en magisk stund.

15. februar 2018 af Mi Skjold Brix

Solsystemet på børneværelset 

Opdater børneværelset med et miniature solsystem, der kan smitte af med lidt nørdefaktor på værelset og samtidig gøre dit barn klogere på, hvordan verden udenfor vores sfære hænger sammen. 

Du kan skabe dit eget solsystem fra bunden eller købe dig til de fineste varianter på nettet. Uanset er det et fint indslag over sengen tilsat en eventyrlig lampe, som kaster små lysende stjerner op i loftet og på væggen. 

Sådan laver du solsystemet som uro 

Der findes mange forskellige måder at skabe en fin uro med solsystemets planeter. Så begynd med at beslutte dig for, hvilket udtryk du ønsker. Skal det være naivt eller naturtro? 

Du kan blandt andet benytte pomponer, flamingo, pap eller mapmache til at skabe din uro. 

Du kan lave en nuttet version af solsystemet med pomponer, du selv laver. 

Du kan også finde saksen frem og klippe løs af farvet karton. Det giver et dejligt simpelt og næsten tegneserie-agtigt udtryk. 

En håndfuld flamingokugler i forskellige størrelser er også et perfekt udgangspunkt for din uro og nok én af de nemmeste metoder. 

Og så er der den evigtgyldige klassiker: papmache! Lige her kommer det virkelig til sin ret med den ujævne struktur og den relativt lette vægt. Byg dine planeter op omkring balloner i forskellige størrelser. 

Køb solsystemet-uro 

Er du også faldet for det finurlige udtryk, det giver at hænge et mini-solsystem i loftet, men har du ikke lige mod på at kaste dig ud i en omgang gør-det-selv, så køb dig til det skæve indslag. 

Solsystemet-uro fra Authentic Models til 720 kr. hos LirumLarumLeg.dk 


Uro med planeter, raket og astronaut til ca. 1.050 kr. hos Etsy.com

Uro med solsystemet i filt til ca. 540 kr. hos Etsy.com

Brug stjernelampe som trumf

Ved sengetid kan du sætte prikken over i'et med en lampe, der projekterer stjerner op i loftet og på væggene. Der findes forskellige varianter. Blandt andet denne bløde skildpadde og den lille kuppel klarer jobbet. 


Stjernelampe med 'Den Lille Prins' til ca. 227 kr. hos Lampegiganten.dk // Skildpaddebamse med lys fra Cloud B til 300 kr. hos LirumLarumLeg.dk

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...