Her er de 25 mest mindeværdige kager fra Den Store Bagedyst
Nogle kager glemmer man bare aldrig!
De flotteste og mest... uheldige kager fra Den Store Bagedyst
Der er blevet grædt utallige tårer, tabt adskillige kager og jublet over mesterbagertitler en masse, mens vi har kigget med, når DR har sendt deres populære bageprogram siden 2012.
Vi slentrer en tur ned ad mindeboulevarden med de mest imponerende kager - og dem, der ikke var det de seneste sæsoner. Kom med!

Guitarkage af Jakob Hauge fra 3. sæson
Det meste gik ret meget galt, da Jakob gav sig i kast med at bage en guitarkage i teltet. Derhjemme havde den været anderledes vellykket, men den fik ham smidt ud af dysten.
Indeni er der chokoladekage, hindbær-/rabarbermousse og chokoladeganache.

Hundekage fra Kathja Krestina Horn fra 3. sæson
Fødselsdagskage med chokolade- og kastagnecreme, smørcreme og lakridscreme.

Paintball-kage af Juliane Dixen fra 5. sæson.
Polterabendkage af brownie, choko/nougatcreme og bærkompot overtrukket med marcipan.

G strengs-kage af Iben Devantie fra 5. sæson.
Kagen indeholder vaniljebunde, blårbærmousse og lakrids og er overtrukket med marcipan.
LÆS OGSÅ Ideer til at pynte årets julebag.

Heksens livret af Gunnar Weis Reinhardt fra 5. sæson.
En lækker græskar- og gulerodskage med glasur og fondant.

Sigurds zoologiske have af Iben Devantie fra 5. sæson
I Den store Bagedyst skulle deltagerne lave mesterværker med 'overaskelser indeni'. Iben lavede denne flotte og sjove dyrekage til sin søn Sigurd, hvor der i snittet fremkommer en elefant og en sol.

Kunstkage af Pernille Morthensen fra 4. sæson.
Deltagerne skulle bage en kage, som udtrykte kunst og Pernille bagte denne til Asger Jorn.
Med marcipan, hyldeblomst og ribs er den en hæder til maleren Asger Jorn.

Charlotte Royale af Sasitha Jay i 4. sæson.
Alle deltagere skulle bage en 'Charlotte Royale', men det gik desværre ikke som håbet for Sasitha, hvis mousse ikke havde sat sig sat.
Rouladekage med ferskencreme, papayamousse og sesambunde.

Superheltekage af Mette Hassing Mikkelsen 3. sæson
Mette blev beskyldt for at have nuppet idéen fra nettet, men dommerne var begejstrede.
De tre lag består af champagnemousse, lagkagebunde og ribsmousse.

Mandehørmskage af Gunnar Weis Reinhardt fra 5. sæson.
Kagen her skabte en del postyr, fordi Mette Blomsterberg ikke mente, at den levede op til titlen som en mandehørmskage.
Kagen består af lagkagebunde med champagne- og jordbærmousse imellem.

Minnie Mouse-kage af Ditte Julie Jensen fra 4. sæson.
Opgaven lød på fødselsdagskage til børn og Ditte lavede denne fine version, der får de fleste til at drømme om barndom og Disneyland.
Lagkagebunde med brombærgele, brombærmousse og vaniljecreme.

Lagkage af Micki Cheng fra 4. sæson.
Mickis smukke rosekage, der var mindst lige så flot inden i med de changerende rosa farver.
Lagkage med hindbær- og brombærmousse og smørcreme som én stor rose.

Julekuppel af Kathja og Louise fra 2. sæson bagt i Jule- og nytårsversionen fra samme år.
En smuk kage med masser af dejlige julesmage fra. bl.a dadler, brændte mandler og en mousse med appelsin og safran.

Karusselkage af Louise Rosing-Schow fra 5. sæson.
Kagen er bygget op af hjemmelavede pandekager og vafler med chokolade, creme og bær imellem og overtrukket med marcipan.

Cheesecake af Jesper S. Hemmingsen fra 5. sæson
I andet program af Den store Bagedyst 2016 skulle deltagerne bage cheesecakes, og Jesper bagte denne sommerlige cheesecake med rabarber. Jesper kalder den en klassisk amerikansk version med elementer af både blødt, sprødt, syrligt, salt og sødt.
Sekskantet cheesecake med kiksebund og rabarberstængler toppet med gele og friske blomster.

Peanutlagkage af Liv Martine Hansen fra 4. sæson.
Med peanuts, havtorn, appelsin og hvid chokolademousse.

Eventyrkage af Ditte Julie Jensen fra 4. sæson.
Med jordbærgele, jordbærmousse, grapefrugtmousse og pistaciebunde med reference til Tommelise.

Jordbærlagkage af Line Kilsgaard fra 4. sæson.
Bemærk det smukke fletværk på siden af denne smukke jordbærkage.
Jordbærlagkage med basilikum og hyldeblomst.

Skovbærkage af Andrea Søllested fra 6. sæson
I Den store Bagedyst bagte Andrea denne meget smukke og kunstfærdigt pyntede kage med glaze, som var et krav til kagen.
Den gemmer på bl.a. lækre hasselnøddebunde og en skøn og syrlig skovbærmousse.

Lagkage med tomat af Kathja Krestina Hom fra 3. sæson
Denne anderledes lagkage blev bagt i semifinalen af Kathja og sikrede hende mesterbagertitlen.
Den er fyldt med avocado- og tomatmousse mellem bunde af rugbrød og hytteostfromage.

Lagkage af Liv Martine Hansen fra 4. sæson.
Lagkage med appelsin- og kaffebunde, appelsinmousse og appelsingelebomber.

Omelete en surprise af Ditte Julie Jensen fra 4. sæson.
Dittes marengsindhyldede overraskelse blev næsten som hun havde håbet - men den fik en smule for meget med flammen.
Citronparfait med marengs og syrener.

Naked cake af Kirsten Jazmin Thur fra 6. sæson
Den smukke lagkage emmer af dansk sommer med friske bær og rabarber, er smuk i sit snit, da man kan se alle dens lag - en del af opgavebeskrivelsen til denne udfordring.
Med kirsebær-, solbær- og rabarbermousse mellem bunde af citron og rødbede.

Citronroulade af Line Kildsgaard fra 4. sæson
Den gamle klassiker har fået en opdatering med lakrids og pynt af hvid chokolade og blomster.
Mandelbund med lemoncurd og lakridsfyld.

Bryllupskage af Rikke Myrup Kirk fra 3. sæson
Nogle gange er det mest simple, det bedste og det beviste denne tre-lags kage af Rikke.
Bryllupskage med marcipanovertræk og pynt af fondant. Indeni er der solbærmousse, chokoladebunde og en mousse med hvid chokolade og Asti.
