Her er DIY-projektet flest ender med at fortryde ifølge ny undersøgelse

Gør-det-selv er godt, hvis du vil spare penge. For det meste…

© Getty Images

Gør-det-selv er godt, og du kan ende med at spare en masse penge ved at tage hammeren i egen hånd.

Men vil du gøre dig selv en tjeneste, er det muligvis værd at lære lidt af andres erfaringer og holde dig fra ét bestemt område derhjemme.

Det er nemlig dette punkt, hvor flest fortryder, de ikke bare hyrede en prof til at klare ærterne.

De professionelle har fod på det

Det er gulvene, der volder flest problemer blandt håbefulde amatørhåndværkere i eget hjem, ifølge undersøgelsen, der er foretaget af det amerikanske gør-det-selv-site ImproveNet.

40 procent af dem, der giver sig i kast med at istandsætte gulv ender med at fortryde, viser undersøgelsen, hvor 2.000 amerikanerne , der har erfaringer med et fejlet gør-det-selv-projekt i hjemmet, har deltaget.

Mere specifikt er det især gulvfliser og klinker, der volder flest problemer og således dem, der ligger på førstepladsen over projekter, folk fortryder at tage på sig.

Og det er ikke kun fliser på gulvet, der kan være drilske. Fire ud af de første seks projekter på listen er noget, der handler om gulve. Også væg-til-væg-tæpper, afhøvling af gulve og helt nye trægulve er på listens første pladser på trods af, at det er male-projekter, som flest kaster sig over.

6 timers research er ikke nok

Undersøgelsen viser, at de fleste gør det for at spare penge. Det gælder for lidt over halvdelen, men for ca 17 procent ender projektet med at blive dyrere end ventet.

1 ud af 3 ender med at tilkalde professionel hjælp, over halvdelen må bruge mere tid end ventet og halvdelen finder opgaven mere krævende end ventet – både fysisk og teknisk.

Vil du være mere sikker på at nå i land med dit projekt, så skal du overveje at holde dig til at sætte lamper og lister op eller plante buske og træer i haven. Det er nemlig disse kategorier færrest har fortrudt.

Ikke så overraskende må konklusionen herfra lyde, at du får størst succes med mindre projekter og måske bør overvejer det en ekstra gang, inden du kaster dig over projekter af de større! For det var ikke forberedelsen, der manglede blandt deltagerne i undersøgelsen. 6 timers research lød gennemsnittet for hvert projekt på!