Her er hemmeligheden bag et vellykket honningkagehus

Hvis tv-kokkene med snyde lidt, må du også!

Honningkagehus med slik og farver

Her er det hemmelige trick bag et vellykket honningkagehus

Det bliver mere og mere populært at bage og pynte fine honningkagehuse.

Opskriften på de svampede kager stammer fra Danmark, men den hårde version, der bages til huse og pyntes, er en amerikansk tradition, som vi har taget til os her i Danmark ligesom med flere andre fra Guds land. Og vi er ret pjattede med den!

Især efter vi efterhånden har et par brugbare tricks i ærmet, så honningkagehuset ikke længere er en disciplin på niveau med stramajbroderi.

Sådan laver du dejen til et honningkagehus

Du kan vælge at lave din egen dej eller købe et samlesæt, så du kun skal bruge kræfter på at samle dit hus og ikke vente på at det køle og stivner først (det kan tage et par dage, førend det er helt klart, hvis du også vil behandle huset med noget konserverende).

Find en opskrift på dejen her og husk, at du kan bruge et pizzahjul til at skære formerne ud.

Find 11 skabeloner på kagehuse lige til at printe her.

Skabelon til honningkagehus

Brunkagehus fra IKEA til 29 kr. Du kan finde lignende hos Flying Tiger til 30 kr.

Sådan samler du nemmest dit honningkagehus

Når det kommer til samlingen af dit hus lyder opskriften på, at bruge royal icing, der er en glasur, som tørrer helt stift op og består af en æggehvide, fire kopper flormelis og 3 spiseskefulde eddike.

Den stivner som cement, men det tager tid. Derfor skal du have en stor portion tålmodighed, når du samler huset og lade delene tørre et par timer, før du sætter den næste på.

Men der findes også en anden og voldsomt smart metode: limpistolen!

Har du ikke tænkt dig at spise dit hus efter det alligvel har stået fremme en månedstid, så spar dig selv besværet med glasuren og brug en limpistol. Et voila!

Synes du, at glasuren er en væsentlig del af looket, så brug den i samlingerne for syns skyld.

Limen er en idiotsikker vej til succes med kagehuset, og vil du være sikker på, at du ikke render ind i senere knæk i en gavl eller tagplade, kan du pynte delene, førend du samler huset.

God fornøjelse!