Hjørnesofa til hele familien

Pernilla giver gode råd til denne familie, der gerne vil have en hyggeligere tv-stue

31. december 2008 af Pernilla Engberg
Spørgsmål: Vi er en familie med to voksne og to børn på fire og seks år, som ønsker os en hyggeligere stue, hvor vi alle kan ligge og se fjernsyn. I dag er tv-vinklen dårlig, og fjernsynet blokerer for udgangen til haven.

Vi vil gerne skifte både sofa, sofaborde og lamper ud med noget mere moderne og funktionelt. Vi ønsker et læsehjørne til vores store lænestol, men ved ikke, om den står rigtigt nu? Håber også, du kan hjælpe os med en bedre belysning.

Med venlig hilsen Mai og Klaus


Svar: Jeg foreslår, at I placerer en stor hjørnesofa i vinklen, så den åbner op mod hele stuen. Her er plads til hele familien. Et par runde borde, der nemt kan rykkes rundt, afhængig af hvor I sidder i sofaen, kan erstatte det eksisterende sofabord. På begge sider af sofaen kan I montere væglamper med fleksibel arm, så I har lyset spredt ud i sofahjørnet, da der ikke er plads til gulvlamper.

I kan gøre hjørnet ekstra hyggeligt med et stort tæppe under sofaen. Stil tv'et på modsatte side af kaminen, og saml de fem åbne reolkasser under vinduerne i forlængelse af gangen, med et par bordlamper ovenpå.

Lænestolen står perfekt allerede, især nu hvor der er kommet læselys og bøger lige ved siden af.

Jeg synes, I skal lægge et langt kelimtæppe i gangen, så den fremstår mere møbleret, og sæt eventuelt et par oliventræer i store krukker ved vinduerne ud mod haven.

Hilsen Pernilla

 

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...