Knald på lysekronen

Lysekroner er in, specielt hvis de er designet med overdrevne former og humoristisk twist. Se her, hvordan du selv kan designe en smart lysekrone

27. oktober 2009 af Julie Vöge

Lysekroner har det seneste årti været in i indretningen, og alt tyder på, at populariteten fortsætter. Især hvis eksemplarerne er designet med overdrevne former, humoristiske tilføjelser og vilde kulører. Her er en gammel lysekrone i træ med næsten utælleligt mange krummelurer fundet frem af mørket for atter at blive vakt til live og beundring i et moderne hjem.


Sådan gør du:
1.
Fatningerne tapes grundigt ind i malertape, før træværket bliver sprayet med spraymaling.

2. Hæng lampen op udenfor, før du begynder at spraymale, da du ellers risikerer, at dit hjem får samme farve som lampen. Begynd med at give flere tynde lag, så farven ikke løber. Og hold minimum en afstand på 20 cm, mens du sprayer. Regn med at bruge 3-5 spraydåser, medmindre du vælger at grunde lampen først.

3. Til sidst er der sat nye 25-watts glødepærer i fatningerne. Pærerne fanger gamle former og dyder fra lampens fødsel og udstråler samtidig en industriel råhed, der er på hastig fremmarch i boligindretningen.

Tip: Kan du ikke selv skifte ledningen, kan du betale dig fra det hos en elektriker.


Vigtigt!
Det er meget vigtigt, at der ikke kommer våd maling ned i fatningerne, da de så risikerer at blive beskadiget.


Indretningsidéen her er fra bogen 'Idérig Indretning' af Julie Vöge, 162 sider, 249 kr., Lindhardt & Ringhof.

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...