Krydderihylder på børneværelset er en overraskende god idé

HVORFOR har vi ikke tænkt på det noget før?

Ikea 'Flisat' hylde idéer
© Ikea

Opbevaring på børneværelset er essentielt for at holde styr på alt.

Lykkes du med at skabe opbevaring, der endda er pladsbesparende, kan det ikke gøres meget bedre.

I denne sammenhæng er det en god idé at tage væggene i brug, og det er her krydderihylden fra Ikea kommer ind i billedet.

'Bekväm', som første version hed, var en fin lille træhylde af birk, som egnede sig fortrinligt til meget andet end et glas kardemomme og det opfangede folk hurtigt og delte deres idéer på blandt andet Pinterest.

Og noget tyder på, at Ikea selv indså potentialet, for den lille hylde er ikke længere en del af sortimentet i Danmark – til gengæld er der kommet en næsten tro kopi, som nu er en del af børnemøbelsortimentet og går under navnet "Flisat".

Ikea 'Flisat' hylde idéer

Det var Bekväm, der først blev lanceret. Siden er 'Flisat' kommet til og har i Danmark helt afløst forgængeren.

I sidste ende er hack-idéerne de samme. Boghylder/krydderihylder kan bruges til mange fine ting på børneværelset (og andre steder i hjemmet).

Anderledes måder at bruge 'Flisat' fra Ikea på

Udklædningsstation

Når du vender hylderne, forvandles de til oplagte bøjlestænger. Brug den mulighed til at skabe en udklædningskrog. Tilsæt et par bøjler og et spejl. Så er det tid til rolleleg!

Bøjlestangsmuligheden kan du også bruge til et sted, hvor dagens outfit kan hænges frem dagen før, så morgenen kan glide ekstra let. Alle kneb gælder, når familien skal ud af døren om morgenen.

Kreakrog

Skab det fineste kontor til udfoldelse af kreative projekter og hæng et par hylder op til opbevaring af diverse DIY-remedier. Du kan eventuelt gøre som her og vende en hylde på hovedet og sætte en papirrulle på eller en cykelkurv, der kan rumme tusser eller blyanter.

Malehjørne

Det er ikke kun på børneværelset, de fine hylder fungerer. Du kan også overveje at dekorere et hjørne i garagen eller kælderen til uhæmmet udfoldelse med maling og alt det, der giver åndenød, når det kommer i nærheden af væggene på børneværelset.

Hæng flere hylder over hinanden og placer de ting, der kræver din supervision, når de tages i brug, øverst. Mens det, junior gerne selv må gå til, kan være nederst; fx vandfarve.

Hjemmebibliotek

Skab et overskueligt tableau af barnets bøger ved at bruge mange hylder hængt over hinanden i flere rækker. Fuldend biblioteket ved at hænge små mærkater med bogstaver, som gør det nemt at finde bøgerne, du stiller i alfabetisk rækkefølge - hvis altså barnet er i en alder, hvor alfabetet er blevet til mere end bare sjove streger.