Lav den smukkeste krans af hortensia, der holder hele vinteren

Den er overraskende nem at lave!

Hortensia krans
© Carla Sofie Molge

I den evige strøm af æstetisk udfoldelse på Instagram fik noget os til at stoppe op. Billedet var af denne smukke, tørrede krans af hortensia i de typiske blålilla toner.

Skaberen bag er blogger og indretningsentusiast Carla Sofie Molge, som kvitterede vores begejstring med opskriften på, hvordan du selv kan skabe den simple krans, der kan hænge fra nu og til du bliver træt af den.

Fordelen ved hortensia er nemlig, at de er mindst lige så smukke, når de er tørrede.

Blomsten er i sæson helt fra juni og til den første nattefrost rammer, og derfor er den også et fast efterårsprojekt for Carla Sofie, der opfordrer til, at du går i haven og plukker dem nu (eller taler med din blomsterhandler).

Sådan laver du en krans af hortensia

Du skal bruge:

  • Halmkrans 20 cm i diam.
  • 7-8 store, friske hortensiabuketter
  • Ståltråd

Sådan gør du:

  • Start med at fastgøre ståltråden på kransen ved at sno enderne om hinanden - uden at klippe tråden. Det gør du først til sidst.
  • Placere herefter den første hortensiaklase på kransen, vikl ståltråden henover stilken og stram til, så den bliver fastgjort, men ikke ødelægger blomsterne. Sådan skal du fortsætte hele vejen rundt både inderst, yderst og i midten så hele halmkransen bliver dækket til med blomster. Hortensiablomsterne vil med tiden tørrer ind, så kransen må gerne være fyldig.
  • Til sidst laver du et lille øje af ståltråden til at hænge kransen op i og klipper tråden.
  • Find et stykke snor efter din smag, som du fører gennem den lille ståltrådsløkke og hæng kransen op, hvor du synes.

Fakta

Carla Sofie Molge, 25, indehaver af bloggen Molge Decor. Husk også at følge hendes fine instagramprofil @carlasofiemolge

Hortensia krans

Resultatet bliver en smuk og anderledes krans, du kan bruge både til juledekoration eller blot som skønt efterårspynt.

TIP Du kan også bruge en oasiskrans og stikke de små buketter ned i den i stedet for at bruge ståltråd. Det kan for nogen være nemmere.