Lav din egen flotte hulplade med hylder

Den perfekte hyldeløsning til en bar væg, der har brug for anderledes og spændende udsmykning.

Lav selv en flot hyldeløsning

Hvis du har en bar væg, er disse hulplader helt perfekte til at lave nogle anderledes hylder. Du kan lave både plader og hylder præcis den størrelse, du gerne vil have, så det passer ind i lige netop dit hjem. Se her, hvordan du laver de fine hulplader.

Det skal du bruge:

Pr. plade:

 • 1 plade krydsfinér - B120 x H240 x D1-1,5 cm
 • 1 almindelig hulplade - B120 x H240
 • 4 træstykker – 2,5 x 5 x 100 cm
 • En plade træ/finér til at lægge under, når du borer

Værktøj:

 • 1” (2,5 cm) Forstner-bit til boremaskineBoremaskine
 • Sømpistol
 • Vaterpas
 • Blyant
 • Skruetrækker
 • Hammer
 1. Start med at finde ud af, hvor du skal bore. Det er helt op til dig, om du vil sætte hullerne anderledes end på billederne, men her er de sat cirka 15 cm fra hinanden.

Læg hulpladen oven på finérpladen, og brug så en blyant til at markere hullerne, så du ved, hvor du skal bore. Hulpladen er ikke strengt nødvendigt, men det gør det meget nemmere at markere hullerne.

 1. Læg din krydsfinérplade oven på en anden plade, gerne krydsfinér, stadig med hulpladen oven på fineren.

Sørg for, at den side af pladen, du har valgt som forside, vender opad, da bagsiden godt kan blive lidt grim, når boret rammer igennem træet. Den nederste plade er for at beskytte boret, så det ikke rammer jorden, da det kan skade dit bor.

 1. Markér hullerne i pladen ved at sætte en skruetrækker mod pladen og banke let med en hammer. Fjern hulpladen.
 1. Når du skal bore, er det vigtigt, at det er i en 90 graders vinkel, så dine pinde/stave sidder helt lige, da hylderne ellers kan blive ustabile. Her kan du bruge nogle stykker træ til at lave en guide til bordet, så du borer i samme vinkel hver gang.
 1. Før du borer hullerne hele vejen igennem pladen, er det en god idé at bore lidt langsomt igennem de første par millimeter af træet med bordet og derefter at bore hele vejen igennem. Ved at starte langsomt sikrer du, at træet ikke splintrer.
 1. Pladerne skal monteres på 4 lange træstave, som du sætter op på væggen. Mål op, så stavene sidder mellem rækker af huller, så de er skjult, når pladerne kommer på.

Bor tre huller i væggen pr. stav, put rawlplugs i, og bor stavene op med skruer. Husk at bruge et vaterpas, når du sætter stavene op.

 1. Bor pladen fast i træstavene med tynde skruer eller søm, der ikke så nemt kan ses. Hvis du gerne vil skjule skruer/søm, kan du bruge træfiller eller lignende, så de ikke er så synlige.
 1. Nu kan du sætte dyvler i og sætte hylder eller andet op på pladen. Husk at lave dyvlerne lange nok til, at de kan understøtte hele hylden og samtidigt nå gennem pladen og ind til væggen.

Pynt med fine, grønne og nipsting eller brug den i entréen til jakker og lignende - der er masser af muligheder.

Du kan lave pladen i mål, der passer til din lejlighed, og den kan også sagtens laves i en lille udgave, der kan bruges til en anderledes opslagstavle eller smykkestativ.

Kilde: Vintage Revivals