Lav din gamle sweater om til en moderigtig pyntepude

Du behøver ikke at bruge en formue på nye puder. Se hvor nemt det er, at forvandle din gamle sweater til en moderigtig pyntepude her.

Du behøver ikke at gå ud og bruge en formue på nye pyntepuder til din bolig. I stedet bør du finde din gamle sweater frem og lave den om til den pude, du altid har ønsket dig. Vi viser dig hvor nemt det er her.

DET SKAL DU BRUGE:

 1. Din gamle sweater

 2. Saks

 3. Symaskine

 4. Eventuelt en stor knap

SÅDAN GØR DU:

 1. Start med at klippe langs sømmene i siderne af din sweater. Fortsæt med at klippe op langs ærmerne. Nu har du en separat frontside og bagside af sweateren.

 2. Tegn den form, som du ønsker at puden skal have på forsiden af din sweater. Husk dog at der skal være plads til sømmene.

 3. Tag din symaksine i brug, og sy zig-zag langs linien før du klipper. På den måde sikrer du, at sweateren ikke trævler, når du begynder at klippe.

 4. Klip nu ud.

 5. Tegn nu samme firkant på bagsiden af sweateren, sy langs kanten og klip ud.

 6. Fra resterne af din gamle sweater, tegner du en firkant, der er halvt så lang som de andre. Den skal nemlig blive til en konvelut-åbning. Sy langs kanten og klip ud.

 7. Nu skal du sy alle tre firkanter sammen, så de danner et tæppe. Bagefter syr du de to store firkanter sammen. Sy hele vejen rundt, på nær i toppen.

 8. Kom pudefyld i gennem toppen.

 9. Nu kan du enten vende det sidste stykke ind i selve puden, så den lukkes, eller du kan vælge at sy en knap på, som du sætter fast på pudens front.

 10. Sådan! Du har nu selv forvandlet din gamle sweater til en moderigtig pyntepude.